Ajax steeds dichterbij kampioenschap; 1-0 tegen FC Twente

22 februari 2004
-
-

Ajax komt steeds dichterbij het kampioenschap. Na de nederlaag van PSV liep Ajax verder uit via een 1-0 thuisoverwinning op FC Twente. In de 12e minuut werd de wedstrijd al beslist door een doelpunt van Julien Escude. Hij kopte een uitstekende corner van Wesley Sneijder mooi raak. Dat bleek uiteindelijk voldoende voor de zege.

De vroege 1-0 voorsprong gooide de wedstrijd niet echt open. FC Twente kwam wel meer, maar Ajax kreeg er niet echt veel meer ruimte door. De ploeg leed teveel balverlies, maar kreeg wel zijn kansen. Zo schoot De Ridder na een uitgespeelde kans de bal op de paal.

In de beginfase van de tweede helft was FC Twente een aantal malen dichtbij de gelijkmaker. In die fase hield Maarten Stekelenburg met uitstekende reddingen de voorsprong van Ajax op het scorebord. Naarmate de tweede helft vorderde nam Ajax het overwicht in het veld verder op en ging het op zoek naar een grotere voorsprong. Ajax kreeg de mogelijkheden, maar ontbrak het aan scherpte voor de goal en de nodige geluk. Zo kreeg Anastasiou een niet te missen kans. Zijn inzet belandde echter hard op de onderkant van de lat en stuitte net voor de lijn de goal weer uit.

Al met al toch een verdiende overwinning en opniwu drie punten in de strijd om het kampioschap. En daarmee is Ajax de titel wel erg dicht genaderd. Als het zelf niet teveel meer in de fout gaat kan die de ploeg niet meer ontgaan.

Rentree voor Trabelsi

10 minuten na rust maakte Hatem Trabelsi zijn rentree in het elftal van Ajax. Na maanden van blessureleed en zijn deelname aan de Africa Cup kwam hij vorige weke terug bij Ajax. Hij leek fit, maar Koeman wilde toch geen risico nemen om met hem te starten. Vroeg in de tweede helft mocht hij Grygera komen vervangen.

Ajax nu negen verliespunten minder dan PSV

Na het verlies van PSV in Heerenveen en de zege van Ajax op FC Twente staan de Amsterdammers nu zes punten voor op PSV. Als de ploeg de inhaalwedstrijd tegen SC Heerenveen weet te winnen loopt Ajax uit tot een voorsprong van negen punten. Nu al heeft de ploeg dus negen verliespunten minder. Een voorsprong die Ajax eigenlijk niet meer weg mag geven gezien het programma.

Stekelenburg uitblinker in duel

Maarten Stekelenburg was een van de uitblinkers in het duel tegen FC Twente. Hij hield de ploeg zeker in de tweede helft een paar keer in de wedstrijd. Volgens hem kwam de ploeg in de problemen omdat er teveel balverlies werd geleden.

Opnieuw kreeg hij de vraag voorgesteld of het niet zonde is dat hij weer terugmoet naar de bank als Lobont weer fit is. "Dat is nog helemaal niet zeker. Ik zal er alles aan doen om eerste keeper te blijven" aldus Stekelenburg. Antwoorden op vragen of hij uitgeleend wil worden als hij weer op de bank terechtkomt, wildde hij niet. "Ik word zo moe van die vragen. Ik zal er alles aan doen om eerste keeper te blijven."

Koeman: teveel balverlies

Ronald Koeman vond het allerminst een goede wedstrijd. "Je hoopt van te voren op een snelle treffer omdat je weet dat FC Twente nauwelijks ruimte weggeeft. Dan hoop je dat er door de goal rust in de ploeg komt. Er was echter veel te veel balverlies. FC Twente moet denk ik in het begin van de tweede helft de 1-1 maken. Stekelenburg redde ons in die fase. Verder in de tweede helft hadden we de 2-0 moeten maken. Helaas was Anastasiou vandaag wat minder."

Opstelling FC Twente

Paauwe, Pothuizen, Gakhokidze ('77 Polak), N'Kufo, Ramzi ('77 Christensen), Heubach, Niemeyer, Ouedragago, Sibum, Van der Weerden, Cziommer

Ajax Foto Side: Foto's Ajax - FC TwenteAjax Fanz: Foto's Ajax - FC Twente

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 5 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.