Ajax speelt 2-2 uit bij FC Twente

25 september 2010
-
-

Ajax heeft uit in Enschede in de topper tegen FC Twente met 2-2 gelijkgespeeld. In een hele spannende wedstrijd viel er uiteindelijk geen beslissing. El Hamdaoui en Enoh waren de doelpuntenmakers voor Ajax.

De wedstrijd brak al vroeg los. Suarez was al snel dichtbij de openingstreffer. Zijn stiftje belandde op de lat. Het was vervolgens FC Twente dat wel wist te scoren. Janssen wipte de bal over Stekelenburg. Een paar minuten later stond Ajax alweer op gelijke hoogte. El Hamdaoui kon profiteren van een rebound nadat Michailov moeite had met een inzet van De Jong. Ajax had vervolgens recht op meer. Emanuelson en Suarez raakten echter beiden de paal.

Na rust had Ajax het in de beginfase moeilijk. Dat leidde tot de 2-1 van opnieuw Janssen. Ajax moest daarna opnieuw opzoek naar de gelijkmaker. Die kwam er via Enoh, die van 25 meter prachtig binnen volleyde. In de slotfase raakte ook FC twente nog de lat en was Siem de Jong ook nog eens dichtbij de winnende treffer.

Ranglijst: puntenverlies heeft geen gevolgen voor Ajax

Het gelijkspel van Ajax heeft totaal geen gevolgen voor Ajax voor de ranglijst. De achtervolgers PSV en FC Groningen speelden in Eindhoven tegen elkaar met 1-1 gelijk en blijven twee punten achter op Ajax.

Tweets FC Twente - Ajax

Gebruik je twitter, volg @ajaxnetwerk.

[video] Preud'homme: "We begonnen krampachtig"

[video] Jol: "We gaven het initiatief weg"

Kaarten: -

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Vurnon Anita ('67 Miralem Sulejmani), Rasmus Lindgren, Eyong Enoh, Siem de Jong, Luis Suarez, Mounir El Hamdaoui ('81 Demy de Zeeuw), Urby Emanuelson

Opstelling FC Twente

Michailov, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Kuiper, Brama, Jansen, Landzaat ('83 Bajrami), De Jong ('83 Janko), Ruiz, Chadli

sthcrw.nl: foto's Twente - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 14 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.