Magere overwinning bij Volendam: 0-2

15 februari 2004
-
-

Ajax heeft zondagmiddag een magere overwinning behaald, op bezoek bij FC Volendam. Nadat Yannis Anastasiou de Amsterdammers vroeg aan de leiding had gebracht, bleef het lange tijd 0-1. Pas in de 87e minuut kon er weer gejuicht worden, toen Gal?sek een strafschop benutte. De nummer 16 van de ranglijst maakte de wedstrijd vol met 10 man, omdat Luirink met zijn tweede geel mocht vertrekken.

Met de overwinning gaan de Amsterdammers weer fier alleen aan de leiding in de Holland Casino Eredivisie. De voorsprong op PSV bedraagt nu wederom 3 punten, met ??n wedstrijd minder gespeeld.

Stand op de ranglijst

PSV won gisteren in de laatste seconde van de wedstrijd thuis tegen FC Twente. AZ kwam niet in actie dit weekend en Feyenoord kwam uit bij ADO niet verder dan een gelijkspel. De ranglijst ziet er hierdoor zo uit:

1. Ajax 20 52 +32
2. PSV 21 49 +40
3. AZ 21 39 +20
4. Feyenoord 22 39 +11

Debuut voor Thomas Vermaelen

Sinds de winterstop laat Ronald Koeman bijna elke wedstrijd tot nu toe een nieuwe speler debuteren in het eerste elftal. Dit keer was het de beurt aan de 18-jarige Thomas Vermaelen. De jonge centrale verdediger kreeg de kans doordat de Fransman Escude afhaakte omdat zijn vrouw op het punt stond om te bevallen. De Belg maakte vooral in de eerste helft een wat onzekere indruk en moest wennen in het eerste elftal. Naarmate het duel vorderde kwam hij beter in zijn spel.

Eerste doelpunt voor Anastasiou in dienst van Ajax

Yannis Anastasiou tekende zondagmiddag voor zijn eerste doelpunt in het shirt van Ajax. De Griekse centrumspits opende met zijn doelpunt in de 12e minuut de wedstrijd voor Ajax.

Slechts vier spelers krijgen een voldoende van Koeman

Ronald Koeman was na afloop van het duel tegen Volendam absoluut niet te spreken over de prestaties van zijn elftal. Alleen Heitinga, Vermaelen, Galasek en De Jong haalden volgens Koeman een acceptabel niveau. De rest was in zijn ogen onder de maat. Koeman snapte dat niet omdat daar volgens hem geen enkele reden voor was. De ploeg oogde volgens hem vermoeid. Dat zou volgens de coach absoluut niet mogen nu de ploeg slechts nog in het weekend hoeft te voetballen.

Ajaxfanz: Fotoverslag Volendam - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 7 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.