Reguliere overwinning Ajax in De Kuip: 1-2

19 september 2010
-
-

Ajax heeft zondag in De Kuip de Klassieker tegen Feyenoord met 1-2 gewonnen. De Jong en El Hamdaoui waren de doelpuntenmakers voor Ajax.

Ajax begon goed aan de wedstrijd en had al snel op voorsprong kunnen en moeten komen. Nadat het Feyenoord was dat via een afgekeurd doelpunt dacht aanspraak te kunnen maken op de openingstreffer, was het De Jong die in de slotfase van de eerste helft verdiend doeltrof nadat De Vrij de bal had verlengd. Feyenoord was toen Vlaar al kwijtgeraakt door een hamstringblessure.

Na rust speelde Ajax Feyenoord bij vlagen zoek. Kansen waren er voldoende met El Hamdaoui en Suarez die beiden de paal raakten. Het was uiteindelijk El Hamdaoui die de wedstrijd besliste uit een pass van Suarez. Nadat Ajax gas terug nam, kon Feyenoord wat beter in de wedstrijd komen. Opnieuw werd een doelpunt, dit keer van Castaignos, terecht afgekeurd. Tien minuten bracht Bahia de spanning nog terug door de 1-2 binnen te koppen uit een corner. Dat was echter te laat voor Feyenoord om de wedstrijd nog te kunnen kantelen.

Ajax blijft aan kop van de ranglijst

Ajax blijft ook na de zesde speelronde aan kop van de ranglijst na de zege op Feyenoord. Ajax heeft nu 16 punten uit zes duels en kan afwachten wat PSV vanmiddag uit bij Roda JC gaat doen.

[video] Jol: "Waren de betere ploeg"

Jol over De Zeeuw en Emanuelson: lekker als je goede bank hebt

De Zeeuw en Emanuelson moesten verrassend op de bank plaatsnemen tegen Feyenoord na hun mindere wedstrijd tegen Real Madrid. "Die wedstrijd had inderdaad wel met mijn beslissing te maken", erkende Jol tegenover De Pers. "Sulejmani traint namelijk al weken heel goed. En Lindgren staat ook al weken te trappelen om weer mee te doen. We spelen geloof ik ruim vijftig wedstrijden per seizoen. Dan is het lekker voor een coach als hij eens iets kan veranderen. Ik neem als trainer een beslissing en de spelers moeten dat gewoon accepteren."

[video] De Jong: "Eerder af moeten maken"

Feyenoord: Bahia

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Vurnon Anita, Eyong Enoh, Siem de Jong, Rasmus Lindgren, Luis Suarez, Mounir El Hamdaoui, Miralem Sulejmani ('84 Urby Emanuelson)

Van Dijk, De Vrij, Vlaar ('45 El Ahmadi), Bahia, De Cler ('82 Cabral), Leerdam, Bruins, Fer, Smolov ('46 Schaken), Castaignos, Wijnaldum

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Feyenoord - Ajaxsthcrw.nl: Fotoverslag feyenoord - Ajax (1-2)
Ajax Foto Side: feyenoord - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 37 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.