Ajax verslaat Vitesse: 4-2

14 augustus 2010
-
-

Ajax heeft de eerste thuiswedstrijd winnend weten af te sluiten. In de Amsterdam Arena werd het 4-2 tegen Vitesse. Bij rust was de stand nog 2-2.

In de eerste helft had Ajax tegen een heel Jong Vitesse veruit het meeste balbezit. Aanvallend ontbrak echter de laatste pass, waardoor de ploeg er niet in slaagde Vitesse al in de eerste helft op een duidelijke achterstand te zetten. Het was zelfs Vitesse dat bij een van de eerste kansen via Propper de 0-1 maakte. Het duurde vervolgens tien minuten alvorens Ajax in drie minuten tijd de wedstrijd kantelde en op 2--1 bracht. Eerst was het Vertonghen uit een vrije trap en vervolgens Van der Wiel die scoorden. Drie minuten later stond het door slecht verdedigen alweer 2-2 via Van Ginkel.

Na rust was het invaller Jozefzoon die bij zijn eerste actie een bal uitstekend voorgaf en De Jong in staat stelde te scoren. Dat betekende de 3-2 voor Ajax en zou de beslissing in de wedstrijd zijn. In het vervolg had Ajax niet zoveel meer te dulden van Vitesse. Ajax liep nog uit naar 4-2 via Anita. Daarmee waren de punten op zak en kan de focus vervolgens op Dynamo Kiev. De verdedigende fouten zullen er echter dan wel uit moeten.

Eerste sfeerfoto's Ajax-Vitesse

Via Twitter zijn inmiddels de eerste sfeerfoto's van Ajax - Vitesse verschenen. Later meer. Klik op de foto's om te vergroten:

Joy to the world. De zeikzuilen staan dichterbij Zuid-J #ajavit on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Forse rij @ Zuid J #ajavit on Twitpic Typemachine bij 410. Ben benieuwd naar de brief.. #ajavit on Twitpic Zelfbevlekking bij 410 #ajavit on Twitpic Net niet op tijd binnen.. #AJAvit  on Twitpic We zijn er weer!! #gezellig #ajavit on Twitpic Goal van Vertonghen: #ajavit  on Twitpic Party over here #ajavit on Twitpic Vak 410 is er ook weer helemaal klaar voor. #ajavit on Twitpic Eriksen neemt zijn corner #ajavit bij de stand 4:2 #eredivisie on Twitpic

Sfeerfilmpje van Ajaxlife.nl:

Ajax klimt op ranglijst

Ajax zal door de 4-2 zege op Vitesse gaan klimmen op de ranglijst. Na de zaterdagwedstrijd staat Ajax zelfs alweer op een tweede plaats op de ranglijst met vier punten uit twee duels. Nog slechts twee ploegen kunnen Ajax zondag nog voorbij.

Tweet reacties live over Ajax-Vitesse

Gebruik je twitter? Volg dan @ajaxnetwerk

Debuut Bonevacia en Jozefoon

Bij Ajax maakte Roly Bonevacia zijn debuut in de basis van Ajax. Jozefzoon maakte als invaller direct na rust zijn debuut. Hij bekroonde dat door al na 15 seconden de beslissende voorzet te geven van waaruit Ajax op 3-2 kwam.

Jol: slordigheden moeten eruit

Jol liet na afloop weten blij te zijn met de overwinning, maar niet met de slordigheden die tot twee tegendoelpunten leidden. "Die foutjes in de verdediging moeten eruit. Tegen andere ploegen kun je dergelijke slordigheden niet goedmaken. Aan de andere kant was dit alweer de zesde wedstrijd in veertien dagen. Laat ik het daarom maar positief zien. We hebben vier keer gescoord. Daar ben ik blij mee."

Vitesse: Heijckmann

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Vurnon Anita, Christian Eriksen, Demy de Zeeuw ('77 Ismail Aissati), Siem de Jong, Roly Bonevacia, Urby Emanuelson ('46 Florian Jozefzoon), Mounir El Hamdaoui

Opstelling Vitesse

Room, Van der Struijk, Sprockel ('83 Pinarci), Caldirola, Drost, Snijders, Proppers, Pluim, Van Ginkel ('71 Felixdaal), Buttner ('82 Heijckmann), Nilsson

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - VitesseAjaxf-side.nl: Supportersfotoverslag Ajax-Vitesse

15  3 4-0 (2-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.40. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.