Ajax laat het liggen in Groningen: 2-2

8 augustus 2010
-
-

Ajax heeft het op de eerste speeldag laten liggen. In de Euroborg kwam Ajax geheel onnodig niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen FC Groningen. 20 minuten voor tijd stond Ajax nog op een 0-2 voorsprong door twee doelpunten van debutant El Hamdaoui. Bij Ajax ontbraken onder andere Suarez, Vertonghen, Enoh en Lindgren.

Lange tijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor Ajax. In de eerste helft ging het gelijk op. Ajax gaf achterin nauwelijks iets weg. Voorin creëerde het te weinig. In de tweede helft brak het echt los. Eerst werd El Hamdaoui diepgestuurd. Na een goede loopactie rondde hij het knap af voor de 0-1. Vervolgens kon de aanvaller met zijn buitenkant voet ook nog de 0-2 binnenprikken.

De wedstrijd leek vervolgens op slot te gaan. Nadat Matavz in de 71ste minuut kon scoren, kwam het geloof bij de thuisploeg echter weer volledig terug. Dat leidde uiteindelijk in de gelijkmaker zeven minuten voor tijd van Pedersen. Het was de tweede keer in een week dat een voorsprong van twee doelpunten werd weggegeven.

Eerste sfeerfotos van FC Groningen - Ajax

Via Twitter verschijnen inmiddels de eerste sfeerfotos van FC Groningen - Ajax. Klik op de fotos om te vergroten:

Wachten op het dek in de Arena. Een lange rit voor de boeg. #... on Twitpic We mogen weer! #groaja on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Aangekomen bij misschien wel het lelijkste stadion van het we... on Twitpic we zijn binnen. helaas geen foto kunnen maken van de buitenka... on Twitpic Nog een uur... #groAJA  on Twitpic Uitvak korte en lange zijde. Stroomt langzaam vol... #groaja on Twitpic Plekje gevonden op noord, ajax al op het veld, fc groningen n... on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Warm lopen #groaja on Twitpic Hopen op 3 punten... #groaja on Twitpic Groningen ajax on Twitpic Lekker sfeertje in Euroborg. Ajax wordt bang. Benieuwd of @si... on Twitpic

Debuut ondanks twee doelpunten El Hamdaoui verziekt

Mounir El Hamdaoui leek een droomdebuut te maken bij Ajax. Bij zijn debuut zette hij Ajax met twee prachtige doelpunten in de tweede helft op een 0-2 voorsprong. Net als tegen PAOK liet Ajax echter een voorsprong van twee doelpunten lopen, waardoor El Hamdaoui's droomdebuut alsnog verziekt werd.

El Hamdoui: dit is balen

Tegenover Eredivisie Live liet Mounir El Hamdaoui weten te balen van het teleurstellende resultaat. "Dat je gelijk speelt is erg balen. In de eerste helft was het zoeken in het veld om de bal te krijgen. In de tweede helft ging het beter. Ik had ook het gevoel dat de winst binnen was na mijn twee doelpunten. De doelpunten waren aardig, maar ik ben niet blij."

Piepjonge bank bij Ajax

Tegen FC Groningen had Martin Jol een pipjonge bank naast zich. Daarop namen Blind, Zeegelaar, Bonevacia, Kappelhof, Jozefzoon en Bodul plaats. Voor Jozefzoon was het de eerste keer op de bank tijdens een officiele wedstrijd van Ajax.

Vanwege het ontbreken van o.a. Suarez, Vertonghen, Lindgren en Enoh kwam Jol tot die keuze. Sarpong liet hij buiten de selectie, omdat die zelf wegwil. Donald moest Bonevacia voor zich dulden.

Ajax in de middenmoot

Na het gelijkspel in de eerste speelronde staat Ajax logischerwijs in de middenmoot. Voorafgaand aan NAC-AZ wisten zes ploegen hun wedstrijd te winnen en staat Ajax dus zevende.

Duel verstoord door supporter op veld

FC Groningen-Ajax werd bij een 0-2 stand verstoord door een supporter die het veld op kwam. Na een paar rondjes werd hij overmeesterd door stewards van de thuisclub. Vlak daarna ging het mis en viel de aansluitingstreffer voor de Groningers. Groningen-directeur Nijland heeft al laten weten dat de fan een stadionverbod voor het leven krijgt.

[video] Jol: "Mounir is een geweldenaar"