Ajax met de schrik vrij: 0-1

4 april 2010
-
-

In een zenuwslopende wedstrijd heeft Ajax zijn kampioenskansen uiteindelijk levend weten te houden. Drie minuten in blessure tijd zorgde Alderweireld met een verwoestend schot voor de beslissende 0-1 treffer achter Ricky van den Bergh.

In een matige wedstrijd kwam Ajax in de eerste helft goed weg toen ADO den Haag twee levensgrote kansen miste. Ajax zette daar diverse mogelijkheden en een grote kans van Pantelic tegenover.

Na rust viel bij ADO den Haag keeper Zwinkels uit. Ditewig ging echter verder waar Zwinkels was gestopt, met het tegenhouden van alle ballen. Een kwartier voor tijd kreeg hij echter rood. Daardoor moet Ricky van den Bergh in het doel als speler. ADO den Haag moest met hem in het doel met tien veldspelers verder voor het resterend kwartier en uiteindelijk zeven minuten blessuretijd. Ajax testte Van den Bergh echter teleurstellend weinig. Dat gebeurde drie minuten in blessuretijd pas echt toen Alderweireld hard en onhoudbaar uithaalde.

De eerste sfeerfoto's van ADO-Ajax #adoaja

Aangezien er geen Ajax fans mee mochten naar ADO den Haag - Ajax zijn er nog nauwelijks foto's verschenen via Twitter. Inmiddels volgen de eerste via dirkremery (klik op de foto's om te vergroten):

Onze jongens! #adoaja on Twitpic Sfeer #adoaja on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Vertongen geblesseerd #adoaja on Twitpic Cheerleaders! #adoaja on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Eindelijk 0-1 #adoaja on Twitpic

Ranglijst: Ajax blijft in de race

Ajax mag na de zwaarbevochten zege in Den Haag blijven hopen op de titel. De achterstand op FC Twente met nog vier duels te gaan blijft vier punten. Ajax blijft in ieder geval tweede, ook als PSV later vandaag weet te winnen.

ADO met Ricky van den Bergh op doel

ADO Den Haag moest de laatste twintig minuten met Ricky van den Bergh in het doel uitspelen. Bij een 0-0 stand kreeg reserve doelman Ditewig rood voor een nekslag tegen De Zeeuw. Ditewig had toen de geblesseerde Zwinkels al vervangen. Daardoor zat er geen keeper meer op de bank om in te brengen.

[video] Jol terug in Den Haag

Jol: andere ploegen winnen vaker met één doelpunt verschil

"We zijn door het oog van de naald gekropen", zei Martin Jol in een reactie op de moeizaam behaalde punten tegen ADO Den Haag. "Maar dat mag ook wel eens. Andere ploegen winnen vaker met één doelpunt verschil," aldus Jol op Telegraaf.nl

Jol: we hadden penalty moeten hebben

Op Telegraaf.nl laat Martin Jol weten dat Ajax al eerder een penalty had moeten hebben en ADO rood. "Demy de Zeeuw kreeg in de eerste helft een klap in zijn nek. Dat was volgens mij ook al een rode kaart. Bovendien heb ik van de vierde man gehoord dat de grensrechter via een oortje aan de scheidsrechter heeft verteld dat Suarez een strafschop had moeten krijgen. De arbiter deed echter niets."

[video] De Zeeuw: "Domme actie van keeper"

[video] Jol: "Door het oog van de naald"

ADO Den Haag: Ditewig ('75)

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Vurnon Anita ('56 Christian Eriksen), Demy de Zeeuw ('79 Miralem Sulejmani), Siem de Jong, Eyong Enoh, Luis Suarez, Marko Pantelić ('55 Dennis Rommedahl), Urby Emanuelson

Opstelling ADO Den Haag

Zwinkels ('64 Ditewig), Ammi, Derijck, Bosschaart, Kum, Van der Bergh, Luijckx, Toornstra, Verhoek, Oper ('57 Immers), Soltani ('82 Horváth)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 0-3 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.86. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.