Suarez schiet Ajax naar 4-0 zege

3 februari 2010
-
-

Dankzij vier doelpunten van Suarez heeft Ajax in de Arena met 4-0 gewonnen van Roda JC. Bij rust was het nog 0-0. In de slotfase verhoorde Jol de smeekbeden van het publiek en liet de nu al zeer populaire Suk invallen.

Ajax kon in de eerste helft maar moeizaam kansen creëren. De spaarzame kansen kwamen op naam van Suarez. In de tweede helft werd Suarez geholpen om zijn trefzekerheid te hervinden via twee penalties. Na tien minuten benutte hij een penalty nadat hij was gehaakt door De Fauw. Halverwege de tweede helft nadat De Jong was neergelegd. Na twee keer geel moest De Fauw weg en kwam Roda JC dus met tien man te staan. In de slotfase kon Ajax tegen tien man Suarez zijn doelpuntentotaal laten opkrikken met nog eens twee treffers.

Suarez loopt weer een-op-een

Luis Suarez had even droog gestaan. Tegen Roda JC zorgde hij echter weer voor de doelpunten. Hij maakte ze allevier. Daarmee steeg hij van 18 naar 22 goals op de topscorersranglijst en nam hij weer verder afstand van Ruiz. met 22 uit 21 duels loopt hij weer ruim een-op-een.

Eerste live foto's van Ajax-Roda JC

Via Twitter verschijnen inmiddels de eerste foto's van Ajax-Roda JC (klik op de foto's om te vergroten):

Share photos on twitter with Twitpic Wij zitten klaar in de arena! Ajax-Roda JC. Als je iemand zie... on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Amsterdam Arena: Ajax-Roda on Twitpic met zoon Simon bij Ajax-Roda in de Amsterdam Arena on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Bas Nijhuis rekt even. Goede plekken bij Ajax - Roda. on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic de eerste kansen komen eraan ... Ajax-Roda still 0-0 on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic

Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com

Veldhoven: Roda JC is dupe van verhalen rond Nijhuis

Roda JC coach van Veldhoven liet na afloop weten dat zijn club de dupe is geworden door alle berichtgeving over Nijhuis, waardoor de scheidsrechter onder grote druk stond. 'Wij krijgen twee strafschoppen tegen en schorsingen, wij betalen de rekening.' Volgens Veldhoven speelde zijn ploeg 65 tot 70 minuten zeer goed voetbal. 'Met de twee srafschoppen is ons de adem afgesneden'. Volgens Veldhoven liet Suarez zich bij de eerste penalty vallen. Bij de tweede penalty was er tumult van Roda JC omdat de grensrechter die er veel beter voorstond, vlagde voor buitenspel.

Jol: Luis maakt geen schwalbes meer

Martin Jol liet na afloop weten dat Ajax op basis van de tweede helft verdiend gewonnen heeft. "Ik de eerste helft vond ik Roda goed spelen. Maar in de tweede helft waren wij beter. We hebben toen veel dynamischer gespeeld. Toch kan ik me de frustratie van Roda JC goed voorstellen. Ik denk niet dat Nijhuis in ons voordeel heeft gefloten. Het waren situaties waarin de arbiter oordeelde om verder te gaan. Luis maakt geen schwalbes meer en hij scoort er vandaag gewoon vier, klaar."

[video] Defauw: "Het was géén penalty"

Nijhuis: ophef kinderachtig

Scheidsrechter Nijhuis noemde de uitlatingen van een anonieme scheidsrechter over de aanstelling van Nijhuis voor het duel van Ajax tegen Roda JC op Telegraaf.nl een beetje kinderachtig. 'Dat doe je niet als collega's onder elkaar. En als je dat wel doet moet je de ballen hebben om het er met mij persoonlijk over te hebben."

Volgens Roda JC-trainer Harm van Veldhoven had Nijhuis de wedstrijd beter niet kunnen fluiten "omdat Nijhuis het nu sowieso niet meer goed kan doen". "Ik heb mijn normale voorbereiding gehad en deze wedstrijd is er voor één als alle anderen. Ik heb een heerlijke wedstrijd gefloten."