Ajax speelt gelijk in Breda: 1-1

17 januari 2010
-
-

Ajax heeft bij de hervatting van de competitie punten laten liggen. Uit bij NAC werd met 1-1 gelijkgespeeld. Opnieuw kostte een zware uitwedstrijd Ajax dus punten.

NAC had zeker het eerste half uur het beste van het spel. De ploeg zette grote druk op Ajax, de Amsterdammers hadden weinig in te brengen. De 1-0 via Cairo, nadat de verdediging van Ajax drie goede kansen op rij toeliet, was dan ook verdiend te noemen in die fase.

Uit een van de eerste kansen voor Ajax was het de verrassend in de basis startende Rasmus Lindgren die de 1-1 binnenkopte uit een hoekschop. Vervolgens werd Ajax steeds sterker.

De tweede helft was in handen van Ajax. NAC werd vermoeid en kon steeds minder tegen Ajax inbrengen. Toch leverde dat maar weinig grote kansen op voor Ajax. De grootste kansen waren voor De Zeeuw en Suarez. Zij konden de overwinning echter niet veiligstellen voor Ajax.

Eerste foto's vanuit Breda

Via Twitter verschijnen inmiddels de eerste foto's van NAC-Ajax (klik op de foto's om te vergroten):

Alternatieve opstapplaats Lage Zwaluwe #nacaja on Twitpic Het instappen is begonnen. #nacaja on Twitpic Wedstrijdkaartje #nacaja on Twitpic #nacaja 17-jarige Eriksen direct in basis bij Ajax. Opstellin... on Twitpic Vrij zicht, door een glazen wand #nacaja on Twitpic #NAC-Ajax 1-1 leuke pot; terecht gelijkspel on Twitpic

Achterstand op FC Twente blijft gelijk, puntverlies koploper

De achterstand op FC Twente is ondanks het gelijkspel van Ajax niet groter geworden. De koploper kwam tegen FC Utrecht zelf ook niet verder dan een 0-0 gelijkspel. De achterstand bedraagt negen punten.

[video] Leonardo: "1-1 is geweldig"

Jol: we hadden hier kunnen winnen in Breda

Martin Jol liet na afloop voor de camera weten dat zijn ploeg had kunnen winnen in Breda. "We hadden zeker door de tweede helft kunnen winnen. Als Ajax ben je teleurgesteld met een gelijkspel, maar dat kan gewoon uit bij NAC. De eerste helft was ronduit slecht. Maar we hebben een jonge ploeg, en daar schamen we ons ook niet voor."

[video] Jol: "Het wordt lastig"

[video] Eriksen blij met debuut in Ajax 1

[video] Reacties NAC - Ajax

De Zeeuw haalt uit naar Blom

Voor Eredivisie Live haalde Demy de Zeeuw uit naar scheidsrechter Blom. "Hij floot alles in het voordeel van Leonardo. Die kwam daardoor in de wedstrijd en het publiek ging er achter staan. Dat ging de hele wedstrijd zo door. Ik gleed uit en kwam tegen Leonardo aan. Blom vond het geel, ik niet. Typerend voor hoe hij de wedstrijd floot."

Ajax: Demy de Zeeuw

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Vurnon Anita ('46 Miralem Sulejmani), Rasmus Lindgren, Christian Eriksen ('84 Siem de Jong), Demy de Zeeuw, Kennedy Bakircioglu ('79 Dennis Rommedahl), Luis Suarez, Urby Emanuelson

Opstelling NAC

Ten Rouwelaar, Feher, Penders, Zwaanswijk, Schilder, De Graaf, Gilisen, Kwakman ('52 Gorter), Leonardo, Cairo ('71 Lurling), Kolkka

Ajax Foto Side: NAC - AjaxF-side.nl: Foto's NAC-Ajax (1-1)
Ajaxlife.nl: Fotoverslag NAC - Ajax sthcrw.nl: Fotoverslag Nac - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.