Ajax wint met 3-0 van NEC

11 december 2009
-
-

Na de nederlaag tegen FC Utrecht on Ajax thuis tegen NEC weer gemakkelijk. De ploegde hoefde geen moment voluit te gaan om uiteindelijk met 3-0 te winnen.

Het duurde lang voordat Ajax op voorsprong kwam. Op slag van rust kon Suarez via een mooie voetbeweging de 1-0 maken. Hij had daarvoor al eens de paal geraakt.

In de tweede helft stelde Ajax de zege veilig. Eerst was het invaller Siem de Jong die de 2-0 maakte. Mitchell Donald zorgde twaalf minuten voor tijd voor de laatste treffer. Het was de eerste goal in het betaalde voetbal voor Donald.

Ranglijst: Ajax blijft derde

Ajax staat na de overwinning op NEC stevig op de derde plaats. Zowel omhoog als omlaag is e een behoorlijke afstand op de ranglijst. De achterstand op FC Twente en PSV bedraagt respectievelijk zes en vier punten. De twee ploegen hebben komend weekend echter nog een duel voor de boeg.

Suarez op 18 uit 16

Na twee competitieduels droog gestaan te hebben, tekende Suarez tegen NEC weer voor de beslissende goal voor Ajax. Hij komt daarmee op 18 doelpunten uit 16 duels en loopt dus nog steeds meer dan een-op-een.

[video] Suarez: we speelden slecht

[video] Vloet: "We waren niet scherp genoeg"

Jol: ploeg oogde niet fris

Martin Jol gaf op Telegraaf.nl aan dat zijn ploeg niet fris oogde tegen NEC. "Onze speelstijl vergt veel kracht. Misschien breekt ons dat een beetje op. We kregen de laatste thuiswedstrijden tegen Heerenveen en Feyenoord veel meer kansen. Nu boekten we een zakelijke overwinning." Al vond hij dat niet overdreven moest worden. "Zelfs dan winnen we met drie doelpunten verschil. Onze concurrenten winnen vaak met één doelpunt verschil."

NEC: Burgzorg

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Urby Emanuelson, Demy de Zeeuw, Ismail Aissati ('15 Siem de Jong), Mitchell Donald, Dennis Rommedahl ('62 Miralem Sulejmani), Marko Pantelić, Luis Suarez

Opstelling NEC

Babos, Burgzorg, Pothuizen, Zomer, El-Akchaoui, Radomski, Goossens, Davids, Fejzullahu, Ten Voorde ('58 Worm), Ntibazonkiza

Ajaxlife.nl: Fotoverslag: Ajax - NECsthcrw.nl: Foto's Ajax - Nec
F-side.nl: Foto's Ajax-NEC (3-0)Ajaxf-side.nl: Fotoverslag Ajax - NEC (uitslag 3-0)Ajax Foto Side: Ajax-NEC

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 51 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.