Ajax verliest in Utrecht: 2-0

6 december 2009
-
-

Ajax is zondagmiddag in de Galgenwaard onderuit gegaan. De ploeg verloor met 2-0 door doelpunten van Mulenga en Wuytens. Na een behoorlijke eerste helft, raakte Ajax het in de tweede helft helemaal kwijt. Anita moest met twee keer geel en dus rood van het veld.

Ajax had de controle over de wedstrijd in de eerste helft. Veel mogelijkheden leverde dat niet op, op een goede kans van Aissati na. De beste kans was desondanks voor FC Utrecht via Van Wolfswinkel.

Na rust raakte Ajax het helemaal kwijt. De ploeg werd overbluft door FC Utrecht en had weinig meer in te brengen. Eerst was het Mulenga die kort na rust de 1-0 maakte. Vervolgens kon Wuytens de 2-0 binnenkoppen en was het gedaan met de wedstrijd. Het was uiteindelijk een wedstrijd om heel snel te vergeten.

Twee bussen Ajax fans teruggestuurd

Twee bussen met Ajax fans zijn teruggestuurd naar Amsterdam. Volgens AT5 had een aantal Ajaxfans vuurwerk meegesmokkeld. Bij inbeslagname zou een groep Ajax fans zich tegen de stewards hebben gekeerd.

Foto's vanuit Galgenwaard: FC Utrecht - Ajax

(Gepost door 2)

Vanuit de Galgenwaard verschijnen via Twitter de eerste foto's rondom de wedstrijd FC Utrecht - Ajax (klik op de foto's om te vergroten):

Vandaag hebben we 2 tifoacties.#utraja on Twitpic We hadden de spelersbus in zicht.#utraja on Twitpic @ de ArenA.#utraja on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic

Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com

Ranglijst: Ajax raakt verder achterop

Ajax heeft met de nederlaag uit bij FC Utrecht slechte zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. De achterstand op FC Twente blijft zes punten, op PSV vier punten. Beide ploegen hebben echter later vandaag nog een wedstrijd tegoed en kunnen verder uitlopen. De voorsprong op Feyenoord en FC Utrecht blijft wel nog respectievelijk vier en zes verliespunten.

Jol: je kunt ook wedstrijden verliezen

Martin Jol liet na afloop weten dat het voor kan komen dat je na een hele goede reeks een keer tegen een zeperd oploopt. 'Je kunt ook wedstrijden verliezen. Normaal gesproken verliezen andere clubs ook wel eens punten. Hopen dat de anderen dat de komende maanden ook gaan doen.'

'In de eerste helft speelden we vrij goed. We speelden met 21 man op de helft van FC Utrecht. Dan moet je scoren en in ieder geval de nul houden. Dat lukte niet. Als je de 0-0 kunt houden, zijn wij in staat een goal te maken. Nu verlies je de wedstrijd door een stomme goal vlak na rust. Je loopt dan achter de feiten aan. Dan moet je het geluk hebben dat Pantelic de 1-1 maakt bij die kans. Dan waren we weer in de wedstrijd teruggekomen en moeten zij ook anders gaan spelen. De jongens die het bij ons hadden moeten doen, hadden het vandaag niet.'

[video] Jol: "We hadden het vandaag niet"

Ajax: Luis Suarez

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Vurnon Anita, Demy de Zeeuw, Ismail Aissati ('65 Mitchell Donald), Eyong Enoh, Luis Suarez, Marko Pantelić ('70 Miralem Sulejmani), Urby Emanuelson ('55 Dennis Rommedahl)

Opstelling FC Utrecht

Vorm, Cornelisse, Keller, Wuytens, Nesu, Mertens, Silberbauer, Nijholt ('84 Van Dijk), Lensky ('73 Van Mierlo), Van Wolfswinkel, Mulenga

sthcrw.nl: Foto's utrecht - AjaxF-side.nl: Foto's FC Utrecht-Ajax (2-0)
Ajax Foto Side: Utrecht - AjaxAjaxf-side.nl: Supportersfotoverslag Utrecht - AjaxAjaxlife.nl: Fotoverslag FC Utrecht - Ajax

15  3 2-2 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.02. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.