Ajax haalt weer uit: 1-5 bij Vitesse

29 november 2009
-
-

Ajax blijft strooien met grote overwinningen. Dit keer werd Vitesse aan de zegekar gebonden met een 1-5 overwinning. Het was voor het eerst in vier seizoenen dat Ajax in het Gelredome wist te winnen.

Ajax kwam moeizaam uit de kleedkamer. Vitesse startte goed en kwam na vier minuten op voorsprong via Stevanovic. Ajax moet vervolgens aan de bak, zo leek het. Na een kwartier spelen viel Velthuizen uit na een botsing met Vertonghen. Vervolgens ging Ajax los. Pantelic scoorde in vier minuten tijd twee keer en zette Ajax op een 1-2 voorsprong. Ajax kreeg daarna nog een reeks kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. De ploeg had geluk toen Alderweireld niet werd bestraft voor hands in het strafschopgebied.

Na rust ging Ajax gewoon door op dezelfde weg. Vijf minuten na rust besliste Pantelic de wedstrijd via zijn derde doelpunt van de wedstrijd. Vervolgens was het duel een eitje voor Ajax. De ploeg hield het met de vierde en vijfde goal van respectievelijk Kennedy en Aissati nog rustig.

Hattrick voor Pantelic

De veelbekritiseerde Pantelic toonde tegen Vitesse de opgaande lijn van de laatste weken nadrukkelijk verder door te zetten. De spits scoorde hoogstpersoonlijk voor de eerste drie doelpunten voor Ajax. In de 15e, 19e en 50ste minuut wist hij te scoren voor Ajax. Hij staat nu op een seizoenstotaal van 6 competitiedoelpunten.

Eerste foto's vanuit het Gelredome

Via Twitter verschijnen inmiddels de eerste foto's vanuit het Gelredome (klik op de foto's om te vergroten):

@ Heteren.#vitaja on Twitpic Eindelijk, we zijn er.#vitaja on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic De buschauffeur van Ajax kan niet sturen. #vitaja on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic

Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com

Ranglijst: Ajax blijft derde

Op de ranglijst veranderde er met de zege van Ajax weinig. Ook FC Twente, PSV en Feyenoord wonnen hun wedstrijd, waardoor de top vier hetzelfde bleef.

Vitesse: Kaya

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Vurnon Anita, Eyong Enoh ('78 Mitchell Donald), Demy de Zeeuw, Ismail Aissati, Luis Suarez, Marko Pantelić ('68 Kennedy Bakircioglu), Urby Emanuelson

Opstelling Vitesse

Velthuizen ('14 Room), Verhaegh, v.d.Struijk, v.Diermen ('46 Nilsson), Jong-a-Pin, Kaya, Greene, Claudemir, Molhoek, Stevanovic, Pluim ('78 Hofs)

Ajax Foto Side: Vitesse-AjaxF-side.nl: Vitesse-Ajax (1-5): meer dan 100 foto's!
Ajaxf-side.nl: Supportersfotoverslag Vitesse-Ajaxmokumrulez.nl: Vitesse - Ajax [1-5]sthcrw.nl: Fotoverslag Vitesse-Ajax (1-5)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.