Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden



Ajax na verlenging langs FC Dordrecht


Tijdstip
29 oktober 2009
Stadion
-
Gelegenheid
KNVB Beker
Televisiezender
-


Ajax na verlenging langs FC Dordrecht

Ajax heeft de achtste finales van de KNVB beker bereikt via een zege op FC Dordrecht. Daarvoor had de ploeg wel verlengingen nodig. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1. In de laatste minuut van de verlenging schoot Emanuelson een vrije trap raak.

Martin Jol begon zonder de zieke De Zeeuw en Suarez, Alderweireld en Pantelic in de basis. In de eerste helft creëerde de ploeg nauwelijks kansen. Dordrecht kon daardoor gemakkelijk in de wedstrijd komen.

Vlak na rust kwam Ajax op voorsprong en leek het duel direct gespeeld. Na een goede actie van Sulejmani kon Emanuelson Ajax op 0-1 zetten. Ajax was daarna de sterkere ploeg. naarmate het duel vorderde ging FC Dordrecht er toch wee rin geloven, omdat Ajax het duel niet besliste. Op enthousiasme kwam de tegenstander uiteindelijk op 1-1 via Kalisse. Daardoor was een verlenging noodzakelijk.

In de verlenging waren er kansen voor beide zijden. De grootste was voor Kennedy die voor leeg goal een opspringende bal niet kon binnentikken. In de slotminuut voorkwam Emanuelson met een prachtige vrije trap vanaf 25 meter dat Ajax de loterij van de strafschoppen in zou moeten.


De eerste foto's uit Dordrecht

De eerste foto's vanuit Dordrecht verschijnen inmiddels via twitter (klik op de foto's om te vergroten):

Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Kaartje omruilen in Dordt.. on Twitpic DS ontluistert Ajax!! on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic


Emanuelson scoort beide doelpunten Ajax

Urby Emanuelson werd de matchwinnaar van Ajax in Dordrecht. Vlak na rust tekende hij voor de openingstreffer uit een assist van Sulejmani. Een minuut voor het einde van de verlenging voorkwam hij een penaltyreeks. Vanaf 25 meter schoot hij de vrije trap fantastisch binnen.


Emanuelson: dit is een gestolen overwinning

Urby Emanuelson sprak na afloop voor de camera van een gestolen overwinning. "We hebben niet goed gespeeld, weinig gecreëerd. Eigenlijk is dit dus een gestolen overwinning. Ze bleven er tegenaan gaan. Ik dacht zelf dat het wel makkelijker zou gaan en dat we de score konden uitbouwen, nadat we vlak na rust hadden gescoord. Maar Dordrecht bleef erin geloven en maakten terecht de gelijkmaker, dus we moesten vol aan de bak in de verlenging."


Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Urby Emanuelson ('47)
Goal
1-1 Kalisse ('81)
Goal
1-2 Urby Emanuelson ('119)

Opmerkelijk: Bijz: Ajax won na averlenging met 1-2, stand na 90 minuten 1-1

Scheidsrechter
Liesveld
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Ajax: Gabri
Kaart
FC Dordrecht: Zeefuik
Kaart
FC Dordrecht: Longuet
Kaart
Ajax: Vurnon Anita
Kaart
FC Dordrecht: Ramos
Kaart
Ajax: Luis Suarez
Kaart
FC Dordrecht: Breinburg
Kaart
FC Dordrecht: Van Muyen
Kaart
Ajax: Gabri ('114)

Opstelling Ajax

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Oleguer, Jan Vertonghen, Vurnon Anita, Gabri, Eyong Enoh, Urby Emanuelson, Miralem Sulejmani, Darío Cvitanich ('46 Luis Suarez), Dennis Rommedahl ('22 Kennedy Bakircioglu ('112 Marko Pantelić))


Opstelling FC Dordrecht

Doedee, Longuet, Van Muyen, Versluis, Breinburg, Ramos, Sequeira, Coster ('67 Delanoy), Kalisse, Zeefuik ('67 Muhamadu), Verhoek


Foto's van de wedstrijd

Ajaxlife.nl: Fotoverslag FC Dordrecht - Ajax (beker) Ajax Foto Side: Fotoverslag Dordrecht-Ajax

Links naar externe nabeschouwingen


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 1-1 (1-0)
 4 0-0 (0-0)
 4 0-0 (0-0)
 4 0-0 (0-0)
 4 0-0 (0-0)
 4 0-0 (0-0)
 4 0-0 (0-0)
 4 0-0 (0-0)
 4 0-0 (0-0)
10  4 0-0 (0-0)
11  4 0-0 (0-0)
12  4 0-0 (0-0)
13  4 0-0 (0-0)
14  4 0-0 (0-0)
15  4 0-0 (0-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.