24 september 2009
-
KNVB Beker
-

Ajax heeft zich geplaatst voor de derde ronde van de KNVB-beker. In de tweede ronde wonnen de Amsterdammers nipt met 1-2 van AGOVV Apeldoorn. Anita en eigen doelpunt van AGOVV zorgden voor de treffers van Ajax.

In een hele matige wedstrijd kwam Ajax voor rust niet tot scoren. In de 51ste minuut kwam Ajax op voorsprong. Vurnon Anita scoorde met een mooi afstandschot, waarmee hij de keeper totaal verraste. Tien minuten later leek het beslist toen Suart in eigen doel scoorde.

Een kwartier voor tijd werd het zelfs nog spannend toen AGOVV en penalty kreeg en op 1-2 kwam via Chadli. Vervolgens drong de eerste divisie club zelfs nog even aan voor de gelijkmaker.

Eerste foto's vanuit stadion

De eerste foto's vanuit Amsterdam verschijnen inmiddels via Twitter (klik op de foto om te vergroten):

Leuk zo'n opstapplaats on Twitpic Sportpark Berg&Bos.#agoaja on Twitpic Ultrasstyle in het uitvak.#agoaja on Twitpic Warming-up Ajax.#agoaja on Twitpic In Sportpark Berg en Bos in Apeldoorn voor bekerduel Ajax #ag... on Twitpic Stukje passie in het uitvak.#agoaja on Twitpic Aangekomen @ berg en bos voor Agovv - Ajax on Twitpic

Eerste goal Anita voor Ajax

Met zijn prachtige afstandschot maakte Vurnon Anita zijn eerste officiële goal in het eerste elftal van Ajax.

Jol niet tevreden over aanval

Martin Jol was na afloop voor de camera duidelijk niet tevreden over de prestatie van zijn aanval. "Achterin is er goed gespeeld, er werd pressie gezet, maar voorin vond ik het niet best. Sulejmani had twee à drie kansen die hij kon binnen schieten. Luis Suarez doet dat normaal gesproken wel."

Jol: wedstrijd snel vergeten

Martin Jol gaf na afloop aan dat het duel tegen AGOVV maar snel vergeten moet worden. "We zijn door naar de volgende ronde en moeten ons richten op de volgende wedstrijd. Jol vond zijn ploeg aanvallend onder de maat. Hij wees ook naar de moeilijke grasmat. "Het was een apart veld, af en toe net een ijsbaan."

Uitslag: 1-2 (0-0)

0-1 Vurnon Anita ('51)
0-2 Eigen doelpunt ('61)
1-2 Chadli ('77, penalty)