Ajax wint met 0-3 bij Heracles

30 augustus 2009
-
-

Ajax heeft de uitwedstrijd tegen Heracles met 0-3 weten te winnen. Op het kunstgras van Heracles werd de wedstrijd pas halverwege de wedstrijd beslist. Alderweireld, Cvitanich en Aissati waren de doelpuntenmakers voor Ajax.

Ajax werkte op het door veel spelers gehate kunstgras van Heracles een hele matige eerste helft af. In de tweede helft speelde ploeg een stuk acceptababeler voetbal. Dat leidde dan ook tot de nodige kansen. Eerst was het Alderweireld die de 1-0 binnen kon koppen halverwege de tweede helft. Vier minuten voor tijd was het Cvitanich die in misschien wel zijn laatste wedstrijd voor Ajax de 0-2 binnenwerkte. Twee minuten later werd het zelfs nog 0-3. Suarez werd door de keeper naar de zijkant gedrongen. Hij legde terug op Aissati die met een lobje prachtig de 0-3 maakte en daarmee in ieder geval qua stand voor een uitstekende overwinning zorgde.

Ranglijst: Ajax twee punten achter koploper

Na de zege op Heracles staat Ajax zesde op de ranglijst. De achterstand op de koploper is gekrompen door het gelijkspel van Feyenoord. AZ is nu de koploper met twee punten voorsprong op Ajax. Feyenoord, PSV en FC Twente hebben een punt meer dan de Amsterdammers.

Opstelling Heracles Almelo

Pieckenhagen, Breukers, Maertens, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom, Fledderus, Hakola ('73 Douglas), Dost, Everton ('74 Jallo)

F-side.nl: Foto's Heracles-Ajax (0-3)Ajax Foto Side: Heracles-Ajax
Ajaxlife.nl: Fotoverslag Heracles - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.