Ajax haalt uit tegen Slovan Bratislava: 5-0

20 augustus 2009
-
Europa League
-

Ajax heeft in de eerste wedstrijd van de playoffs voor een plaats in de Europa League vernietigend uitgehaald tegen Slovan Bratislava. Ajax won met maar liefst 5-0. Suarez zorgde voor vier van de vijf treffers. In blessuretijd maakte invaller Donald de vijfde van de wedstrijd.

In de eerste 20 minuten had Ajax het lastig tegen Slovan Bratislava. De tegenstander begon beter aan de wedstrijd. Naarmate de eerste helft vorderde werd Ajax beter. Vlak voor rust kwam de ploeg op voorsprong via een mooi doelpunt van Suarez.

Na rust kwam hij echt op stoom en schoot hij achtereenvolgens de tweede, derde en vierde treffer binnen. Donald tekende in de laatste minuut voor de 5-0 eindstand.

Vier doelpunten voor Suarez

Luis Suarez was opnieuw de grote man aan Ajax-zijde. Hij tekende voor de eerste vier treffers van Ajax tegen Slovan Bratislava, waaronder een onvervalste hattrick. na een doelpunt in de eerste helft volgden in de 65ste, 79ste en 84ste minuut nog drie doelpunten.

Ajax lijkt al zeker van bereiken Europa League

Na de eerste wedstrijd in de playoffs van de voorronde van de Europa League lijkt Ajax al zeker van plaatsing voor de groepsfase van de Europa League. Met de 5-0 thuiszege kan het niet meer fout gaan voor Ajax in Slowakije. Een nederlaag met vier doelpunten verschil zou zelfs nog voldoende zijn in de uitwedstrijd.

Jol: Suarez hielp ons over de drempel

Martin Jol sprak na afloop over een moeizame eerste helft. 'Zij trekken zich terug en wij konden de opening niet maken. Dat heeft met creativiteit te maken. Gelukkig hielp Luis ons over de drempel heen. In de tweede helft deden we dat beter. Luis speelde fantastisch vanavond. Ik moet er niet aan denken dat hij er niet is. In de tweede helft hebben we ook niets meer weggegeven. In de eerste helft wel, vooral door een paar fouten van Atouba. Hij herstelde zich later in de wedstrijd wel.'

Slovan Bratislava: Kozák

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Thimothée Atouba ('73 Urby Emanuelson), Eyong Enoh, Demy De Zeeuw, Siem de Jong ('81 Mitchell Donald), Dennis Rommedahl, Luis Suarez, Miralem Sulejmani ('70 Marvin Zeegelaar)

Opstelling Slovan Bratislava

Bicík, Salata, Dobrotka, Valachovic, P.Petrá, Slovák, Bo ic, Obzera ('18 Gaúcho), Kozák, Halenár ('71 Cernak), Masaryk ('57 Sylvestr)

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - Slovan BratislavaAjax Foto Side: Fotoverslag Ajax-Bratislava
F-side.nl: Ajax-Slovan Bratislava (5-0)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.