Ajax verslaat FC Twente

10 mei 2009
-
-

Ajax heeft op de laatste speeldag gedaan wat het moest doen. Thuis tegen nummer twee FC Twente heeft de ploeg met 1-0 gewonnen. Na een uur spelen besliste Urby Emanuelson uit een vrije trap de wedstrijd door de enige treffer binnen te schieten.

Ajax was duidelijk de betere in de Amsterdam Arena. Sulejmani speelde een hele behoorlijke wedstrijd en kreeg in de eerste helft drie goede kansen. Alderweireld was ook dichtbij een treffer. Zijn inzet verdween op de paal. het duurde tot de 60ste minuut alvorens Ajax verdiend op voorsprong kwam door de mooie vrije trap van Emanuelson. Ook daarna kwam Ajax nauwelijks meer in gevaar, op een vrije trap van Perez na.

Fans blijven eerste helft weg op Zuidtribune

Zoals aangekondigd zijn de fans de eerste helft bij het duel tussen Ajax en FC Twente buiten het stadion gebleven. Er zijn wel enkele spandoeken opgehangen, onder andere een op Vak410 (bekijk foto op AD.nl en foto van barricade op Telegraaf.nl).

De bijbehorende tekst op het spandoek:
Ajax,
Wij zijn er altijd en overal voor jou.
We verloren, in dorpen waar dat niet hoort.
De steun bleef, we treurden van binnen.
Wat bleek, wij supporters zijn de enigen.
Geen trots, geen eer, geld des temeer.
Vandaag lijdt Ajax zijn grootste nederlaag.
Ultras, vak 410.

Suarez en Van der Wiel gehuldigd

Al voor de wedstrijd is Luis Suarez door de Supportersvereniging uitgeroepen tot Ajacied van het Jaar. Gregory van der Wiel werd uitgeroepen tot Talent van het Jaar, hij werd daartoe aangewezen door de technische staf. Voor de aftrap sprak technisch directeur Danny Blind de twee Ajacieden toe.

FC Twente: Douglas

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Rob Wielaert, Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen, Eyong Enoh, Ismail Aissati ('26 Siem de Jong), Vurnon Anita, Leonardo ('60 Javier Martina), Miralem Sulejmani ('69 Rasmus Lindgren), Urby Emanuelson

Opstelling FC Twente

Boschker ('46 Michailov), Wellenberg, Wisgerhof, Douglas ('40 Heubach), Braafheid, Brama, Perez, Janssen ('55 Tiote), Denneboom, Arnautovic, Elia

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - FC TwenteAjax Foto Side: Ajax-TwenteAjaxf-side.nl: Fotoverslag Ajax - FC Twente
F-side.nl: Ajax-FC Twente (1-0)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 26 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 EigenjeugdEerst  7 1-0 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.22. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.