Ajax onderuit in Eindhoven

19 april 2009
-
-

Ajax heeft een afstraffing opgelopen in de topper tegen PSV. In Eindhoven werd het 6-2 voor de Eindhovenaren. Ajax begon goed aan de wedstrijd en was beter, maar ging vervolgens toch hard onderuit.

Ajax was aan het begin van de wedstrijd de betere ploeg. De ploeg kreeg enkele mogelijkheden en had het meeste balbezit. Na 20 minuten kantelde de wedstrijd per toeval echter totaal. Vermeer tikte een speler aan nadat hij een harde inzet niet onder controle kreeg. De penalty van Simons stopte hij nog knap. Even later was hij kansloos bij een inzet van Mendez die door het centrum vrij mocht opkomen. Verdedigend raakte de ploeg daarna het vertrouwen kwijt. Door fouten achterin liep PSV naar 3-0 uit via Afellay en Amrabat. Van Basten slachtofferde Anita, maar Vertonghen ging daarna ook in de fout. Op slag van rust kwam het geloof in een goede afloop nog een beetje terug toen Suarez van dichtbij kon scoren na een inzet van Vertonghen. De goedspelende Emanuelson moest na een forse charge van Afellay van het veld. Hij kreeg daarvoor geel.

Ajax kon na rust het duel echter niet in handen krijgen. De kansen waren voor PSV. Die ploeg liep uit naar 5-1 via Culina en een vrije trap van Dzsudzsak. De 5-2 van Sulejmani was er nog voor de statistieken, net als de 6-2 van Bakkal in de slotminuut, die het nog iets erger maakte.

Van Basten: pijnlijke nederlaag

Marco van Basten noemde de nederlaag na afloop pijnlijk, zo staat te lezen op Telegraaf.nl. "Eerlijk gezegd had ik dit niet verwacht. Natuurlijk hebben we met interesse kennis genomen van de uitslagen van zaterdag. We konden de tweede plaats grijpen. Dan denk je toch dat de spelers de zaak wat anders oppakken dan ze nu hebben gedaan. Normaal zijn wij wel in staat 'voetballend' onder de druk van de tegenstander uit te komen. Nu lukte dat niet. De zege van PSV was ook volledig verdiend."

Topscorers: Suarez blijft El Hamdaoui op de hielen zitten

Na de goal van El Hamdaoui zaterdag wist ook Luis Suarez zondag weer te scoren. De achterstand van Suarez met nog drie speelrondes te gaan blijft daardoor een doelpunt. El hamdaoui staat op 22 goals, Suarez op 21. Berg van FC Groningen volgt als derde met 17 treffers.

Ajax: Oleguer

Kenneth Vermeer, Gregory van der Wiel, Rob Wielaert, Oleguer, Thomas Vermaelen, Vurnon Anita ('36 Jan Vertonghen), Ismail Aissati, Eyong Enoh, Luis Suarez, Darío Cvitanich ('62 Leonardo), Urby Emanuelson ('38 Miralem Sulejmani)

Opstelling PSV

Isaksson, Culina, Marcellis, Brechet, Salcido, Amrabat ('85 Lazovic), Simons, Afellay ('81 Bakkal), Mendez ('87 Kromkamp), Dzudzsak, Toivonen

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 mr1060  3 2-1 (1-0)

Klik hier voor de totale stand in de Ajax Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 2.52. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.