Ajax strijdend tenonder: 2-2 tegen Marseille

18 maart 2009
-
Europa League
-

Ajax is uitgeschakeld in de UEFA cup. Een strijdend Ajax kreeg niet de overwinning die het verdiende tegen Olympique Marseille. Na 90 minuten was de stand wel 2-1 in het voordeel van Ajax. Vanwege de 2-1 uitnederlaag was dat niet voldoende voor kwalificatie. Een verlenging volgde waarin de Fransen de genadeklap uitdeelden. Suarez was de grote man aan Ajax-zijde met twee assists, maar hij miste ook enkele enorme kansen.

Ondanks alle afwezigen begon Ajax uitstekend aan de wedstrijd. De ploeg had Olympique Marseille in de tang. Suarez kreeg al hel snel een unieke kans op de openingstreffer. Zijn kopbal werd echter gepakt door de keeper. na een kwartier zakte het openingsoffensief en kwamen de Fransen terug in de wedstrijd. Het derde kwartier zette Ajax opnieuw aan. Dat leidde tot de openingstreffer toen Suarez Enoh binnendoor vrijzette. Enoh rondde zeer zelfverzekerd af.

Ajax kon slechts anderhalve minuut genieten van die voorsprong. Na verdedigende fouten schoot Niang onder de uitgekomen Vermeer door voor de 1-1.

Na rust ging Ajax weer op zoek naar de treffer. Ajax kwam opnieuw op voorsprong door een assist van Suarez. Die legde de bal panklaar op het hoofd van Sulejmani. Omdat er in het vervolg niet meer gescoord werd, was een verlenging noodzakelijk.

Heel veel risico werd er in de verlenging niet genomen. toch was het Olympique dat scoorde. Een vrije trap van Zenden werd tot opluchting gestuit door de muur. In het vervolg kwam de bal toch in het strafschopgebied en kon Mears vrij inkoppen. het duel was daarna eigenlijk direct gespeeld. Ajax moest nog twee keer scoren. Het was echter Olympique dat van de ruimte gebruik maakte om in balbezit te blijven en zo het duel uit te spelen.

Rood voor Bruno Silva in slotminuut

Bruno Silva kreeg in een hectische situatie in de slotminuut van de verlenging rood. Er was weinig te zien op de beelden, maar Ben Arfa ging naar de grond alsof hij geslagen was. In het opstootje dat daarna volgde was er wel een slaande beweging richting Suarez, maar die werd niet gezien.

Uitslag na 90 minuten geldt in de pool

De 2-1 stand na 90 minuten geldt als eindstand voor de Ajax Pool. Zoals altijd geldt in de Ajax pool de stand na 90 minuten als uitslag die voorspeld wordt. 20 leden van Ajax Netwerk hadden die uitslag goed voorspeld.

Verjaardagsfeestje eindigt met kater

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Olympique Marseille zat de sfeer er al goed in. Vanwege de 109e verjaardag van Ajax trad Andre Rieu op in de Amsterdam Arena. De sfeer op de tribune had zijn weerslag op het veld met een goed en strijdend Ajax. Toch eindigde de verjaardag van Ajax op het laatste uur van de avond met een kater toen Olympique Marseille alsnog de gelijkmaker maakte.

Ajax: Bruno Silva ('120)

Kenneth Vermeer, Bruno Silva, Oleguer, Toby Alderweireld, Robbert Schilder, Vurnon Anita, Ismail Aissati, Eyong Enoh, Miralem Sulejmani, Luis Suarez, Urby Emanuelson

Opstelling Olympique Marseille

Mandanda, Mears, Rodriguez, Hilton, Taiwo, Valbuena ('52 Ziani), M'Bami, Cheyrou, Zenden, Kone ('78 Ben Arfa), Niang ('59 Samassa)

Ajax Foto Side: Ajax - Ol.MarseilleAjaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - Olympique Marseille
F-side.nl: foto's Ajax-MarseilleAjaxF-side.nl: supportersfotoverslag Ajax-Marseille

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 20 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 ajax 4live  7 2-1 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 8.04. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.