Opnieuw puntverlies Ajax: 2-2

3 februari 2009
-
-

Ajax is er na twee nederlagen op rij tegen FC Groningen en Heerenveen niet in geslaagd te winnen. In de Amsterdam Arena werd slechts met 2-2 gelijkgespeeld tegen Heracles. Bij rust was het 0-2 voor de tegenstander. Pas halverwege de tweede helft kwam Ajax echt los en kwam het binnen drie minuten tijd op 2-2 via doelpunten van Sulejmani en Suarez (penalty). Het duurde tot vier minuten in de blessuretijd voordat Ajax de winnende treffer binnen kon schieten. Die werd echter afgekeurd vanwege buitenspel.

Ajax begon goed aan de wedstrijd met twee grote kansen van Suarez. nadat hij mistte, was het Heracles dat verrassend op voorsprong kwam. Nadat een inzet van Van den Bergh eerst nog gestuit werd door Stekelenburg, was zijn volgende inzet laag en hard langs de Ajax keeper. Na een reeks kansen voor Heracles was het Heracles dat via Schulmeister zelfs op 0-2 kwam.

In de tweede helft ging Ajax va-banque spelen. In de 70ste minuut scoorde Sulejmani de aansluitingstreffer. Ajax was toen los en kwam twee minuten later via een strafschop op 2-2. In de slotfase deed Ajax er alles aan om de winnende treffer te forceren. Die kreeg het niet ondanks de goal van Suarez.

Ajax bestolen van zege door onterecht afgekeurd doelpunt

Ajax is een zege onthouden in de Amsterdam Arena doordat de scheidsrechter ver in blessuretijd de 3-2 van Ajax onterecht afkeurde. Het doelpunt van Suarez werd wegens buitenspel afgekeurd, maar daar was absoluut geen sprake van.

Van Basten woedend tegenover vierde official

Bij het afkeuren van het doelpunt van Suarez was Marco Van Basten furieus. Hij ging woedend verhaal halen bij de vierde official. "Als dit geen buitenspel is, dien ik een klacht in. Wij moeten dit maar over ons overheen laten komen. Ik heb geen herhaling nodig om te zien dat het geen buitenspel was."

Van Basten: vervelend dat Ajax de laatste tijd steeds de dupe is

(Gepost door daire)

Marco van Basten liet na afloop weten dat hij de boosheid niet kon onderdrukken na de afkeuring van het derde doelpunt. 'Je hebt de hele wedstrijd op het puntje van je stoel gezeten om te kijken of we nog iets kunnen veranderen. Dan komt uiteindelijk de beloning en komt de grensrechter met een uit de hoge hoed getoverd buitenspel. Later blijkt dat niet het geval te zijn. Als ik het binnen tien seconden kan horen dat het geen buitenspel is, dan kan de grensrechter dat ook. Dit is heel oneerlijk. Na afloop werd me verteld dat ze naar eer en geweten hebben gehandeld. Dat geloof ik ook wel. Maar het is alleen vervelend dat het de laatste tijd steeds Ajax is dat de dupe is.'

Van Basten: bizar dat je maar twee keer scoort

Marco van Basten noemde het na afloop bizar dat Ajax maar twee keer scoorde. 'We zijn niet slecht begonnen. We kregen direct drie kansen, maar die maak je dan niet. Als je ziet hoeveel scoringskansen we hadden, dan is het bizar dat je maar twee keer scoort en dan ook nog een uit een penalty. Het is logisch dat de ploeg wat onzeker wordt als je 0-2 achter staat en het publiek hoort morren. Maar ze hebben zich heel goed hervonden en daarom is het zo sneu dat je ondanks dat gevecht niet beloond wordt.'

Van Boekel: het was een zuiver doelpunt

Na afloop liet scheidsrechter Van Boekel bij Eredivisie Live weten dat uit de beelden blijkt dat het een zuiver doelpunt is. 'Het had 3-2 voor Ajax kunnen en moeten zijn. Meer als balen kan je niet. Ik vind het verschrikkelijk voor mijn assistent en voor Ajax.' van Boekel gaf in eerste instantie wel een doelpunt aan, maar keurde het doelpunt af toen hij zijn assistent met zijn vlag omhoog zag staan. 'Dat kan ik niet waarnemen, dat is de taak van de assistent. 'Wij zouden ook graag hulpmiddelen gebruiken, maar dat mag gewoon niet.'

Heracles Almelo: Pieckenhagen

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Rob Wielaert, Jan Vertonghen, Robbert Schilder, Gabri, Miralem Sulejmani, Vurnon Anita ('61 Jeffrey Sarpong), Luis Suarez, Darío Cvitanich ('76 Leonardo), Urby Emanuelson ('40 Siem de Jong)

Opstelling Heracles Almelo

Pieckenhagen, Boakye, Maertens, De Vries, Looms, Quansah, v.d.Bergh, Fledderus, Douglas ('73 Overtoom), Schulmeister, Hakola ('68 John)

F-side.nl: Foto's Ajax-Heracles (2-2)Ajax Foto Side: Ajax-Heracles
AjaxF-side.nl: Fotoverslag Ajax- -Heracles AlmeloAjaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - Heracles

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 AJAX 2008/2009  1 2-1 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.48. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.