Ruime overwinning Ajax op NAC: 3-0

12 december 2008
-
-

Tegen NAC, over het jaarkalender 2008 het beste team na Ajax, won Ajax thuis in de Amsterdam Arena ruim met 3-0. Cvitanich, Suarez en Lindgren waren de doelpuntenmakers voor Ajax.

In de eerste helft kwam Ajax moeilijk op gang en ontsnapte de ploeg aan een achterstand in eigen huis. Het was Cvitanich die de wedstrijd deed kantelen. De nieuwe centrumspits van Ajax kreeg de bal in het strafschopgebied en scoorde vanuit een moeilijke hoek met een laag schot de openingstreffer.

Na rust kreeg Ajax een penalty en Kwakman van NAC zijn tweede gele en dus rode kaart. Suarez benutte de penalty voor de 2-0. tegen tien man kwam Ajax vervolgens niet meer in de problemen en liep het naar 3-0 uit via een afstandschot van Lindgren.

Van Basten: Ajax gelukkig

Van basten noemde de 3-0 tegen NAC een gelukkig tot stand gekomen zege. "We begonnen uiterst zwak, maar werden geholpen toen Kees Kwakman in de 55e minuut zijn tweede gele kaart kreeg. We maakten 2-0 en de wedstrijd was gelopen."

Van Basten: verzuimd het publiek te vermaken

Marco van Basten liet op AD.nl weten dat Ajax in zijn ogen verzuimd heeft het publiek te vermaken tegen NAC. "Dat moet nog eens goed worden besproken. Je bent als speler niet alleen verplicht om het publiek tot de laatste minuten te plezieren. Door nog een paar keer te scoren, kan je als ploeg ook meer zelfvertrouwen krijgen."

NAC Breda: Kwakman ('54)

Kenneth Vermeer, Gregory van der Wiel, Oleguer ('65 Daley Blind), Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen, Rasmus Lindgren ('74 Eyong Enoh), Siem de Jong, Urby Emanuelson, Luis Suarez, Darío Cvitanich ('69 Leonardo), Miralem Sulejmani

Opstelling NAC Breda

Ten Rouwelaar, Fehér, Loran ('65 Hofstede), Zwaanswijk, Mtiliga, De Graaf, v.d.Leegte ('34 Cairo), Kwakman, Kolkka, Lurling, Gorter

Ajaxlife.nl: Fotoverslag Ajax - NAC Breda F-side.nl: Ajax-NAC (3-0)
Ajax Foto Side: Ajax - NACAjaxF-side.nl: Fotoverslag Ajax - NAC Breda (uitslag 3-0)AjaxInside.nl: Fotoverslag: Ajax - NAC Breda

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 62 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Huntelaar 4ever  7 3-0 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.59. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.