Ajax uitgeschakeld in de beker na verlenging

12 november 2008
-
KNVB Beker
-

Ajax is er niet in geslaagd de volgende ronde van de KNVB beker te bereiken. De ploeg ging uit in Volendam met 1-0 onderuit. Tuyp scoorde tien minuten voor het einde van de verlenging het enige en beslissende doelpunt van de wedstrijd.

Ajax begon heel matig aan de wedstrijd. Pas na rust zette Ajax Volendam echt vast en kreeg het kansen. In de verlenging kwamen er aan beide kanten goede kansen. het was echter alleen Tuyp die in de opmerkelijke wedstrijd wist te scoren.

Enkelblessure voor Vermaelen

Ajax beëindigde de wedstrijd met tien man. Vermaelen raakte geblesseerd aan zijn enkel. Hij probeerde nog door te gaan. Omdat hij niet meer kon en daarmee de ploeg in de wegliep, besloot Van Basten hem van het veld te halen.

Van Basten: we misten een spits

Marco van Basten liet na afloop weten dat Ajax in de tweede helft en de verlenging vooral een spits miste. "Op een gegeven moment wist ik ook niet meer wie die goal moest maken. We missen gewoon een koelbloedige spits. Dat is wel duidelijk," zo gaf hij aan tegenover De Telegraaf.

Van Basten: slap aan wedstrijd begonnen

Marco van Basten liet na afloop weten dat hij behoorlijk boos was geweest in de rust. Hij vond dat er zwak gespeeld werd en vooral slap begonnen aan de wedstrijd. 'Dit hoort niet bij Ajax. Als je het verschil niet kunt maken als Ajax-zijnde als de tegenstander een-tegen-een speelt is er wel wat aan de hand. Dat is vreemd ook, want afgelopen zondag hebben we juist goed gespeeld.'

Uitslag: 1-0 (0-0)

1-0 Tuijp ('110)

Opmerkelijk: Na 90 minuten was de stand 0-0 waardoor verlenging noodzakelijk was

Van Hulten
0 toeschouwers

FC Volendam: De Wit
FC Volendam: De Lange
Ajax: Thomas Vermaelen

Kenneth Vermeer, Gregory van der Wiel, Oleguer ('62 Robbert Schilder), Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen, Gabri, Luis Suarez, Rasmus Lindgren, Kennedy Bakircioglu, Evander Sno ('83 Leonardo), Marvin Zeegelaar ('91 Siem de Jong)

Opstelling FC Volendam

Verhoeven, Koning, Schilder, Boots, Sterk ('86 Van der Werff), De Wit, Hofstede, De Lange ('66 Platje), Meijers, Valenta, Tuijp

Ajaxlife.nl: Fotoverslag: Fc Volendam - Ajax (beker) Ajax Foto Side: Volendam-Ajax
F-side.nl: FC Volendam-Ajax (1-0) foto's

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 mike180  3 1-0 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 2.79. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.