Ajax wint in Enschede: 0-2

1 november 2008
-
-

Ajax heeft zaterdagavond in Enschede FC Twente met 0-2 verslagen. In een moeizame wedstrijd scoorde De Jong voor rust en Lindgren in blessuretijd van de tweede helft. De ploeg miste een speler als Suarez die met een individuele actie voor het verschil kan zorgen in een uitwedstrijd.

Ajax speelde een voorzichtige eerste helft in Enschede. Doordat ook FC Twente tegenviel leek het naar een 0-0 ruststand af te stevenen. Bij een uitbraak was het echter Siem de Jong die vijf minuten voor rust de 0-1 binnenschoot.

Naarmate de tweede helft vorderde zocht Fc Twente steeds meer de aanval en zocht het naar de gelijkmaker. Pas in blessuretijd profiteerde Ajax van de ruimte die het kreeg. Het was Lindgren die de wedstrijd definitief besliste.

Debuut voor Javier Martina

Javier Martina maakte zijn debuut in de basis van het eerste elftal. Hij verving de geschorste Suarez. Hij stond in de 41e minuut aan de basis van de openingstreffer toen hij de voorzet gaf van waaruit Siem de Jong uiteindelijk kon scoren. Na een uur spelen werd hij gewisseld en kreeg Kennedy weer eens een kans.

[video] reactie Marco van Basten

Van Basten: deze overwinning geeft heel veel vertrouwen

Marco van Basten liet na afloop weten dat de overwinning heel veel vertrouwen en rust geeft aan het elftal. 'Iedereen is heel blij en heeft er een goed gevoel aan overgehouden. Ik ben trots op de ploeg. Als team heeft het getoond met elkaar te kunnen vechten voor de overwinning.'

Van Basten liet weten dat hij vooraf lang met de ploeg heeft gesproken over de speelwijze van FC twente om zich daar op in te stellen. 'Als het bij hen van achteruit gaat draaien heb je het als aanval en middenveld heel erg moeilijk. We hebben zelf ook geprobeerd te voetballen van achteruit. Dat is in de eerste helft een aantal keer goed gelukt, al hadden we het soms ook moeilijk. We hadden het geluk dat we uit de paar kansen de 0-1 maakten. Dat hielp ons moreel wel. We wilden in de tweede helft doorgaan op dezelfde manier en niet te veel terug gaan. Maar Twente bleek te sterk, waardoor we naar achteren werden gedwongen.'

Ajax: Jan Vertonghen

Kenneth Vermeer, Gregory van der Wiel, Oleguer, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen, Gabri, Siem de Jong, Rasmus Lindgren, Javier Martina ('61 Kennedy Bakircioglu), Klaas-Jan Huntelaar ('70 Evander Sno), Urby Emanuelson

Opstelling FC Twente

Boschker, Wellenberg ('46 Janssen), Wielaert, Douglas, Braafheid, Stam, Hersi ('71 Huysegems), Tioté ('87 Denneboom), Arnautovic, N'Kufo, Elia

Ajax Foto Side: Twente-AjaxAjaxlife: Fotoverslag FC Twente-AjaxAjaxF-side.nl: Fotoverslag FC Twente - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 16 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Kyle Huntelaar  7 0-2 (0-1)

Klik hier voor de totale stand in de Ajax Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.58. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.