Ajax verslaat NEC: 2-0

26 oktober 2008
-
-

Ajax heeft de thuiswedstrijd in de competitie tegen NEC met 2-0 weten te winnen. Vlak voor rust opende Huntelaar de score. Na rust werd deze verdubbeld door Suarez. Ajax had vrij weinig te vrezen van de ploeg in vorm, NEC.

Gabri niet geblesseerd bij wissel

De Spanjaard Gabri werd vlak voor rust verrassend gewisseld. In tegenstelling tot Cvitanich was hij echter niet geblesseerd. Van Basten bracht Siem de Jong in om meer aanvallende impulsen in te brengen. Dat de voormalig bondscoach Gabri naar de kant haalde, was voor een groot deel van het publiek en de Spaanse middenvelder zelf een grote verrassing. Van Basten liet achteraf weten dat het een keuze was tussen Gabri en Lindgren en hij nu voor de Spanjaard koos.

Van Basten: publiek was onze beste man vandaag

Marco Van Basten prees na afloop het publiek dat gedurende de gehele wedstrijd achter de ploeg bleef staan, ondanks de matige eerste helft. 'Het publiek is heel positief gebleven. Het publiek was eigenlijk onze beste man gedurende 90 minuten. daar kunnen we heel blij om zijn.'

Van Basten niet tevreden over spel

Van Basten liet na afloop weten niet tevreden te zijn over het spel van Ajax. 'We hebben een goede stap op de ranglijst gezet. Maar ik ben niet tevreden over ons spel. Vooral in de eerste helft acteerden we in een veel te laag tempo. We hadden afgesproken om snel en agressief te beginnen. Ik zag daar niets van terug. Dat vind ik best wel vreemd. Ik constateer ook dat we nog steeds heel veel kansen missen. We moeten daar keihard aan werken. Pas dan kunnen we grote stappen zetten'.

NEC: Wisgerhof

Kenneth Vermeer, Gregory van der Wiel, Oleguer, Thomas Vermaelen, Urby Emanuelson, Gabri ('41 Siem de Jong), Rasmus Lindgren, Jan Vertonghen, Luis Suarez ('88 Robbert Schilder), Klaas-Jan Huntelaar, Darío Cvitanich ('13 Leonardo)

Opstelling NEC

Babos, Fernandez, Wisgerhof, Zomer, El-Akchaoui, Sibum ('60 Bouaouzan), Schone, Radomski, Ntibzonkiza, Janssen, Davids ('60 Kivuvu)

Ajaxlife.nl: Fotoverslag: Ajax-NEC AjaxInside.nl: Fotoverslag: AFC Ajax - NEC NijmegenF-side.nl: Ajax-NEC (2-0) fotos en videos
AjaxF-side.nl: Fotoverslag Ajax - NEC (2-0Ajax Foto Side: Ajax-NEC

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 91 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Edinho  7 2-0 (1-0)

Klik hier voor de totale stand in de Ajax Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.50. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.