Ajax verslaat FC Groningen: 1-2

16 april 2008
-
-

Ajax blijft door een 1-2 zege op FC Groningen tot de laatste speeldag in de race om het kampioenschap. In een spannende wedstrijd trok Ajax aan het langste einde. De oud-Groningers Lindgren en Suarez waren trefzeker voor Ajax.

Na een agressief begin van Ajax kwam Ajax op voorsprong. Het was Rasmus Lindgren die een voorzet van Edgar Davids binnenkopte. Vervolgens waren er kansen voor beiden doelen te noteren. Op slag van rust was het verdediger Cahais die de bal achter Stekelenburg in het doel kopte.

Na rust was de spanning om te snijden. In de 65e minuut gleed Suarez een voorzet van Rommedahl binnen. Fc Groningen ging daarna hartstochtelijk op zoek naar de gelijkmaker. Dat leverde een paar angstige momenten op voor het doel van Ajax, maar ook aan de andere kant had Huntelaar een doelpunt op zijn schoen. Het bleef in de Eurborg echter 1-2 waardoor Ajax de spanning er tot het einde inhoudt.

Koster: enerverende wedstrijd

Adrie Koster sprak na afloop van een enerverende wedstrijd. 'Er zat van alles in. We speelden tegen een strijdend Groningen. Daar hadden we het in de beginfase moeilijk mee. Via een schitterend doelpunt kwamen we op 0-1. Daarna hadden we een aantal momenten om verder weg te lopen. We hebben die mogelijkheden niet benut. In de tweede helft kwamen we opnieuw op voorsprong. Je ziet vaak dat spelers tegen hun oude club scoren. Ik had al van te voren voorspeld dat deze twee zouden gaan scoren vandaag. Silva had het wat moeilijker met de omstandigheden dan Lindgren en Suarez.'

FC Groningen: Powel

Maarten Stekelenburg, Bruno Silva, John Heitinga, Thomas Vermaelen ('27 Dennis Rommedahl), Jan Vertonghen, Rasmus Lindgren, Kenneth Perez ('61 Siem de Jong), Edgar Davids, Luis Suarez, Klaas-Jan Huntelaar, Urby Emanuelson

Opstelling FC Groningen

Van Loo, De Roover, Sankoh, Cahais, Kruiswijk, Fledderus, Hiariej ('80 Veldmate), Lovre ('86 Matavz), Levtsjenko ('76 Nijland), Powel, Kolder

Ajax Foto Side: fotoverslag Groningen-AjaxAjaxlife.nl: Winst na heet avondje Groningen

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 38 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 cbg  7 1-2 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.93. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.