Ajax in blessuretijd onderuit: 2-1

23 maart 2008
-
-

Ajax lijkt de titel te kunnen vergeten na een nederlaag in Enschede. Tegen FC Twente werd het 2-1 voor de thuisclub. Die nederlaag kwam pas in blessuretijd tot stand.

Ajax speelde een matige eerste helft en mocht toen blij zijn dat het bij 0-0 bleef. Pas na rust leek de ploeg in de gaten te hebben waar het om speelde. Ajax drong toen aan en kwam uiteindelijk op 0-1 doordat Douglas in eigen doel kopte. Ajax kon daarvan slechts kort genieten. Ruim vijf minuten later was het alweer 1-1 via een schuiver van Wilkshire.

Ajax ging vervolgens risico nemen omdat het moest winnen. Vlak voor tijd had Suarez een penalty moeten krijgen toen Boschker hem onderuit haalde. De scheidsrechter weigerde hem echter te geven. Dat werd een dure beslissing voor Ajax, omdat de goal door de ruimte achterin in blessuretijd alsnog voor FC Twente viel.

Huntelaar: dit komt hard aan

Klaas Jan Huntelaar liet na afloop weten dat de nederlaag heel hard aan is gekomen. 'We moesten hier winnen om bij te blijven. Dit komt heel hard aan. Ik denk dat het nu wel zo goed als beslist is. Dramatisch gewoon. In de tweede helft hebben we aardig gespeeld, in de eerste helft helemaal niet. Twente begon goed en zette ons onder druk. Wij hadden daar geen antwoord op. In de tweede helft was het meer open. We gingen toen iets achteruit en kregen daardoor meer ruimte. Toen ging het over en weer. We hadden een aantal mogelijkheden om op voorsprong te komen. Na de 0-1 wordt het via een knullige goal tegen toch weer gelijk. De scheidsrechter heeft vandaag goed gefloten, alleen was het een zuivere penalty op het einde. Dan kom je op 1-2 en kunnen we het duel er wel uitslepen. Dat is een cruciaal moment.'

Koster: boek is definitief dicht

Een teleurgestelde Adrie Koster liet na afloop weten dat iedereen bij Ajax nu beseft dat de competitie over is voor Ajax. 'Het boek is definitief dicht, denk ik. We zijn heel teleurgesteld. Het seizoen is nu voorbij.' Ook John Heitinga was die mening toegedaan. 'We hebben vandaag het kampioenschap verspeeld.'

Koster: Ajax zuivere strafschop onthouden

'Ons is een zuivere strafschop onthouden in het geval van Luis Suarez vlak voor tijd' aldus Adrie Koster. 'Als dit geen strafschop meer is, dan weet ik het niet. Je moet als scheidsrechter reageren op dit geval en niet op een eventueel verleden van Suarez' aldus Koster.

Koster: apathische houding elftal onbegrijpelijk

Koster noemde de apathische houding in de eerste helft van Ajax onbegrijpelijk. 'Dat kan ik niet verklaren, als je weet wat het belang van de wedstrijd is. Ik ben daar heel teleurgesteld in. Ik had me veel meer voorgesteld van deze wedstrijd. Je moest hier winnen, maar we hebben vooral in de eerste helft dramatisch gespeeld. We wilden of konden niet voetballen. In de tweede helft kregen we iets meer grip en mogelijkheden. Na de 1-1 neem je alle risico's en ga je een-tegen-een spelen om de winnende te forceren. Dan krijg je vervolgens nog de deksel op de rug en verlies je.'

FC Twente: Heubach

Dennis Gentenaar, Bruno Silva, John Heitinga, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen ('79 Kenneth Perez), Rasmus Lindgren, Siem de Jong ('69 George Ogararu), Edgar Davids ('46 Leonardo), Luis Suarez, Klaas-Jan Huntelaar, Urby Emanuelson

Opstelling FC Twente

Boschker, Douglas, Wielaert, Braafheid, Heubach, Wilkshire, El Ahmadi ('88 Brama), Hersi, Denneboom, N'Kufo, Elia

mokumrulez.nl: F.C.Twente - AjaxAjaxF-side.nl: FOTOVERSLAG FC TWENTE - AJAX (2-1)
Ajaxlife.nl: 't Is gedaan...Ajax Foto Side: Fotoverslag Twente-Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Texas Rattlesnake  5 2-1 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.73. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.