Ajax haalt met 6-2 uit tegen Sparta

15 februari 2008
-
-

Ajax heeft in eigen huis weer eens ouderwets uitgehaald. Tegen Sparta won de ploeg met 6-2. Bij rust stond het al 5-1 voor Ajax. De ploeg had geen kind aan Sparta. Daarna viel het niveau terug en waren er zelfs af en toe fluitconcerten vanwege het vertoonde spel.

Heitinga zette Ajax na een kwartier spelen na zijn eerste rush naar voren op het goede spoor via een geplaatst schot. Na een half uur spelen kwam Ajax via twee doelpunten in twee minuten van Huntelaar en Lindgren op 3-0. Opnieuw Heitinga en Perez zorgden tien minuten later vlak na elkaar voor de 4-1 en 5-1. In de tweede helft scoorde Perez tien minuten voor tijd de zesde goal van de avond.

Koster: Davids is op professionele manier omgegaan met plaats op de bank

Adrie Koster passeerde tegen Sparta voor het eerst zijn aanvoerder Edgar Davids. "Ik heb daar met hem over gesproken. Dat lijkt me niet meer dan normaal als je Davids niet laat spelen. Het is wel de aanvoerder. Maar hij is er op een professionele manier mee omgegaan."

Koster: Leonardo dupe van grote selectie

Leonardo zat opnieuw niet bij de selectie. Volgens Koster komt dat simpelweg omdat hij veel mogelijkheden heeft in de selectie. 'Ik heb veel keuzes en heb spelers gekozen waarmee ik denk dat we de wedstrijd konden winnen vandaag. Misschien dat die keuze de volgende wedstrijd weer anders is.'

Koster: publiek tekort gedaan in tweede helft

Adrie Koster vond dat zijn ploeg een goede eerste helft had gespeeld, al was er een verslapping in de periode waarin ook dat tegendoelpunt viel. Koster was daar wel pissig over. Verder was hij wel te spreken over de eerste helft. Over de tweede helft was hij dat allerminst. "Het was een wedstrijd met twee gezichten. In de tweede helft hebben we slecht gespeeld, we hadden het schriftelijk af kunnen doen. Ik ben daar erg teleurgesteld over. Als je bij rust met 5-1 voorstaat heb je de mogelijkheid om aan klantenbinding te doen. We hebben het publiek daarmee tekort gedaan."

Kaarten: -

Maarten Stekelenburg ('46 Dennis Gentenaar), Bruno Silva, John Heitinga, Thomas Vermaelen ('51 Urby Emanuelson), Jan Vertonghen, Gabri, Kenneth Perez, Rasmus Lindgren, Dennis Rommedahl, Klaas-Jan Huntelaar, Albert Luque ('74 Luis Suarez)

Opstelling Sparta Rotterdam

Westerveld, Tiendalli, Schenkel ('80 Adeleye), Promes, Polak, Van Bueren ('57 Strootman), Slot, Jaggy, Duplan ('56 John), Roberts, Emnes

AjaxInside.nl: Fotoverslag: Ajax - Spartamokumrulez.nl: Ajax - Sparta (6 - 2)F-side.nl: Foto's en video Ajax-Sparta (6-2)
AjaxF-side.nl: FOTOVERSLAG AJAX - SPARTA (6-2)Ajax Foto Side: Ajax-SpartaAFCASupportersclub.nl: AFCA Supportersclub

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 tackle  4 6-1 (3-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.54. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.