Ajax verliest van PSV: 0-2

30 januari 2008
-
-

Ajax is er niet in geslaagd om een positief resultaat weg te halen tegen PSV. In de Amsterdam Arena ging de ploeg met 0-2 onderuit. PSV was effectiever door de twee kansen die het kreeg wel te benutten. Ajax kreeg meer kansen, maar wist niet te scoren. In de beginfase had Suarez Ajax al op voorsprong moeten zetten. Hij creëerde de kans zelf op prachtige wijze, maar miste voor de goal. In de tweede helft had onder andere Huntelaar een enorme kans. Na de 0-1 vlak voor rust werd het moeilijk voor Ajax. Toen vervolgens de 0-2 na rust viel was het eigenlijk gebeurd.

Rood voor Davids in slotfase

Ajax zal het in de komende wedstrijden waarschijnlijk moeten doen zonder Edgar Davids. In blessuretijd liep de aanvoerder tegen een rode kaart op toen hij zijn frustratie afreageerde. 'Je zal hem nu een aantal wedstrijden missen, dat is wel een domper' aldus Heitinga na afloop.

Koster: dit is een streep door de rekening

Adrie Koster noemde na afloop de nederlaag een streep door de rekening. 'Je weet nooit hoe het gaat lopen de komende tijd. Maar de strijd om de titel is een stuk moeilijker geworden hierdoor. Dit is een streep door de rekening. Maar we moeten gewoon verder en nu kijken naar de volgende wedstrijd. Dat is Feyenoord zondag.'

Koster: rood Davids was stukje frustratie

Adrie Koster noemde na afloop de rode kaart van Edgar Davids een stukje frustratie vanwege het resultaat. 'Dat was niet verstand. Volledig onnodig. Maar het gebeurt en wij moeten door en Edgar moet door. Wij moeten ons nu gaan focussen op Feyenoord, dus ik wil daar weinig meer over zeggen.'

Koster: PSV was effectiever

(Gepost door Superscout)

Adrie Koster liet weten teleurgesteld te zijn over de nederlaag. 'PSV was effectiever dan wij. Zij maakten uit twee kansen twee doelpunten. Wij hadden ook onze kansen, maar scoorden niet. PSV was rustiger aan de bal, wat volwassener vond ik. Daarna hebben we geprobeerd iets te forceren om in de wedstrijd te komen. Na de 0-2 zakt het weg. Dat is ook logisch, dan gaat het makkelijker bij PSV.

Ajax: Edgar Davids ('89)

Maarten Stekelenburg, Bruno Silva, John Heitinga, Thomas Vermaelen ('67 Urby Emanuelson), Jan Vertonghen, Gabri, Kenneth Perez ('76 Albert Luque), Edgar Davids, Dennis Rommedahl ('60 Kennedy Bakircioglu), Klaas-Jan Huntelaar, Luis Suarez

Gomes, Kromkamp, Marcellis, Salcido, Alcides, Mendez, Simons, Bakkal, Dzsudzsak, Farfan ('89 Culina), Lazovic ('56 Koevermans)

Ajax Foto Side: Ajax-psvsvajax.nl: Fotoverslag Ajax - PSVAjaxInside.nl: Fotoverslag Ajax - Psv
AjaxF-side.nl: FOTOVERSLAG AJAX - PSV (0-2)F-side.nl: Ajax-P$V (0-2)mokumrulez.nl: Ajax - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Superwoman  5 1-2 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.32. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.