Ajax speelt met 1-1 gelijk tegen NEC

20 januari 2008
-
-

Ajax is er niet in geslaagd een goed resultaat weg te halen uit Nijmegen. De ploeg kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen NEC. Na een achterstand in de eerste helft, maakte topscorer Klaas Jan Huntelaar in de tweede helft de gelijkmaker.

Koster: niet goed begonnen

Adrie Koster vond dat zijn ploeg opnieuw niet goed aan de wedstrijd was begonnen, ondanks dat daar vooraf op gehamerd was. 'Dat zie je dan niet terug in de eerste 20 minuten. We konden geen tweede ballen oppakken en dan sta je na 20 minuten met 1-0 achter. We wilden wat sneller de druk naar voren leggen, omdat we verdedigend kwetsbaar zijn. Dat moet je de verdediging ontlasten, maar dat kwam er niet uit.'

'In de tweede helft pakten we het wel goed op, vond ik. Toen kon het beide kanten op. Wij kregen goede kansen, maar NEC ook.'

'De ploeg wil echt wel, maar dat heeft ook te maken met een stukje vertrouwen. Dat zag je in het begin. De intentie was er wel om voluit te gaan, maar dat kwam er pas na rust uit. We moeten dit goed laten doordringen, maar er niet te lang bij stilstaan. Woensdag is FC Utrecht alweer de tegenstander, dus we moeten gewoon doorgaan.'

Ajax: Gabri

Maarten Stekelenburg, George Ogararu ('46 Siem de Jong), Jurgen Colin, Jan Vertonghen, Urby Emanuelson, Gabri, Kenneth Perez, Edgar Davids ('62 Leonardo), Kennedy Bakircioglu ('46 Dennis Rommedahl), Klaas-Jan Huntelaar, Luis Suarez

Opstelling NEC

Babos, Nalbantoglu, Wisgerhof, Pothuizen, J. Drost, Sibum, Vadócz, El-Akchaoui, Holman ('81 Janssen), Lens, Bobson ('69 Worm)

mokumrulez.nl: NEC Nijmegen - AjaxAjax Foto Side: NEC-AJAX
Ajaxpride.nl: Ajaxpride fotopagina.svajax.nl: Fotoverslag NEC - AjaxF-side.nl: NEC=-Ajax (1-1)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 6 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Rogier  4 2-2 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.60. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.