Ajax thuis 2-2 tegen FC Twente

27 december 2007
-
-

In een spectaculaire wedstrijd is Ajax niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel tegen FC Twente. lange tijd leek Ajax af te stevenen op de overwinning. Ver in blessuretijd zorgde N'Kufo echter voor de gelijkmaker. In de eerste helft ging het duel gelijk op. in de tweede helft was Ajax het grootste deel de bovenliggende partij. Het kon dat echter niet voldoende tot uitdrukking brengen in de score.

[later meer]

Bekijk het live verslag via de link hieronder naar het scorebord.

Huntelaar loopt 15 uit 16

Met zijn twee goals tegen FC Twente komt Huntelaar op 15 goals in 16 wedstrijden.

Topscorers per 27/12:
1. Huntelaar (Ajax) 15
2. N'Kufo (FC Twente) 12
3. Makaay (Feyenoord) en Alves (sc Heerenveen) 11

Koster: je mag je niet op deze manier laten aftroeven

Adrie Koster vond het ongelofelijk hoe de ploeg zich had laten aftroeven in de 93ste minuut. 'Dat mag niet op deze manier. We waren niet attent genoeg. Als je doordekt gebeurt er niets. Ongelofelijk dat je het zo weggeeft. We hadden de mogelijkheden om het verder uit te bouwen Dat doe je niet en dan blijft het spannend.'

'Voetballend zag het er beter uit dan afgelopen zondag, maar deze duels kun je niet vergelijken. Er werd kei en keihard geknokt. Op het momenten dat het kon namen we de initiatieven, dat was goed. Maar we hadden gewoon weer op de tweede plaats kunnen en moeten staan. Dat is zuur.'

Koster vraagt om objectiviteit scheidsrechter richting Suarez

Adrie Koster vroeg na afloop voor de camera van tele2 om objectiviteit van de scheidsrechter richting Suarez. 'De scheidsrechters kunnen niet meer objectief zijn richting hem' aldus Koster over het geel dat Suarez kreeg voor een Schwalbe. 'Ik zat wel op grote afstand. maar daarna kreeg hij alles mee, dat leek wel een goedmakertje. Scheidsrechters moeten gewoon elke situatie objectief oordelen.'

Stekelenburg gehuldigd voor 150ste duel

Voor de wedstrijd werd Maarten Stekelenburg gehuldigd voor zijn 150ste wedstrijd, die hij onlangs al speelde tegen Willem II. Hij kreeg daarvoor voor de wedstrijd een schild uitgereikt.

Opstelling FC Twente

Boschker, Wielaert ('82 Wellenberg), Heubach, Braafheid, Wilkshire, El Ahmadi, Engelaar, Brama ('58 Huysegems), Denneboom ('79 Arnautovic), N'Kufo, Elia

Ajax Foto Side: Ajax-TwenteAjaxF-side.nl: FOTOVERSLAG AJAX - FC TWENTE
svajax.nl: Remise in Amsterdamafcasince1900.nl: AFC Ajax - FC Twentemokumrulez.nl: Ajax - FC Twente
F-side.nl: Ajax-FC Twente (2-2)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 6 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 koen  5 2-2 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.20. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.