Ajax wint in Tilburg: 2-3

8 december 2007
-
-

Ajax heeft in een spannende wedstrijd in Tilburg met 2-3 gewonnen van Willem II. Bij rust leek er geen vuiltje aan de rust, toen Ajax met 1-3 voorkwam. In de tweede helft maakten de Tilburgers het Ajax nog moeilijk, maar zou het uiteindelijk op 2-3 eindigen.

[later meer]

Ajax weer koploper na nederlaag PSV

Ajax heeft optimaal geprofiteerd van de grote nederlaag van PSV in eigen huis tegen Roda JC (2-4). Door de zege van Ajax is de ploeg nu weer koploper in de eredivisie. Feyenoord kan zondag op gelijke hoogte komen, maar Ajax heeft een veel beter doelsaldo.

Ranglijst:
1. Ajax 14 31 41-19
2. PSV 14 30 32-11
3. Feyenoord 13 28 29-12

Ajax loopt geen schorsingen op voor duel tegen PSV

Ajax heeft geen schorsingen opgelopen voor de topper van volgende week tegen PSV. Heitinga en Maduro stonden op scherp. Zij wisten te voorkomen dat zij tegen geel opliepen.

Adrie Koster blij met zege

Adrie Koster liet na afloop weten blij te zijn met de zege. 'We moesten sowieso winnen na de nederlaag tegen NAC. We komen snel op voorsprong en staan bij rust met 1-3 voor. Dan moet zo'n wedstrijd normaal gesproken gespeeld zijn. Willem II moet dan komen en dan ontstaat er ruimte voor ons. Wij liepen echter achteruit in de tweede helft. dan komen we toch in de problemen en wordt het in de laatste fase spannend. We hadden moeite om de bal voorin te houden en stonden niet kort genoeg op het middenveld waardoor zij er voetballend doorheen konden komen.

De Ajax-coach liet weten progressie gezien te hebben in de coaching, een punt waar hij zo op gehamerd had de afgelopen week. 'Bepaalde overnames liepen nu beter, al moet het nog wel beter.'

Koster was tevreden over Kennedy die het sinds lange tijd weer eens op 'tien' mocht proberen. 'Hij was redelijk tot goed in de eerste helft. In de tweede helft zakte hij weg. Maar dat is niet zo vreemd, omdat hij wedstrijdritme mist.'

Koster: Ajax nu niet de favoriet

Adrie Koster gaf na afloop aan dat hij niet vindt dat Ajax nu favoriet is voor de topper Ajax-PSV van volgende week nu de ploeg weer koploper is in de Eredivisie. 'Zo moet je dat niet zien. PSV heeft een nederlaag geleden en een flinke ook. Dan zijn ze op revanche uit. Maar voor ons is het prettig dat we gewonnen hebben. Anders kijk je na twee nederlagen toch anders naar het duel tegen PSV. Nu kijken we er naar uit.'

Maduro: zware wedstrijd

Hedwiges Maduro sprak na afloop over een zware wedstrijd. 'Zowel qua voetbal als qua veld. Het bleef maar regenen, waardoor het veld ook heel zwaar werd. En de wedstrijd was van onze kant niet goed. We gaven ontzettend veel ruimte op het middenveld weg. De tweede bal was vaak voor Willem II, waardoor zij druk konden blijven zetten. Aan het einde van de eerste helft herstellen we dat. In de tweede helft ging het vervolgens op en neer. De coaching ging nu wel beter.'

Ajax: Klaas-Jan Huntelaar

Maarten Stekelenburg, John Heitinga, Jan Vertonghen, Urby Emanuelson, Gabri ('45 Jurgen Colin), Hedwiges Maduro, Kennedy Bakircioglu ('86 Robbert Schilder), Siem de Jong ('76 Michael Krohn-Dehli), Dennis Rommedahl, Klaas-Jan Huntelaar, Luis Suarez

Opstelling Willem II

Aerts, Janse ('67 Wau), Swinkels, Bælum ('85 Nieuwendaal), v.d.Struijk, Messoudi, Kargbo, Boutahar, Poepon, Demouge, Bobson ('77 Vorthoren)

Ajaxpride.nl: Ajaxpride fotopagina.mokumrulez.nl: Willem II - AJAX
Ajax Foto Side: Willem II - AjaxVak428.nl: Foto's Willem 2 - Ajaxsvajax.nl: Natte beelden uit Tilburg
ajacieden.eu: fotoverslag Willem 2 - AjaxF-side.nl: Willem II-Ajax (2-3)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 attie  4 1-5 (1-3)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.00. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.