Makkelijke middag voor Ajax tegen Vitesse: 4-1

25 november 2007
-
-

Ajax heeft zondagmiddag prima zaken gedaan door thuis met 4-1 Vitesse opzij te zetten. De Amsterdammers komen daardoor op 28 punten uit 12 wedstrijden en gaan daarmee weer alleen aan kop in de Eredivisie.

Ajax kwam al vroeg in de wedstrijd op 1-0 via Suarez. Op aangeven van Gabri werkte hij de bal achter Velthuizen, de jonge keeper van Vitesse. Tien minuten later was het Gabri zelf, die voor de 2-0 zorgde.

Een wat mindere fase van de Amsterdammers volgde, maar vlak voor rust werd een overtreding van Van der Schaaf op Heitinga binnen de 16 bestraft met een strafschop. Voor Luque een koud kunstje: 3-0. Nog voor de pauze deed Junker namens de gasten iets terug: 3-1.

De tweede helft was minder enerverend dan de eerste. Koster bracht Schilder, Donald en Rommedahl nog in het veld. Pas in de 82e minuut bracht dat resultaat. Huntelaar zette een prima assist van Rommedahl om in de 4-1.

Ajax weer alleen aan kop

Door de 4-1 overwinning op Vitesse komt Ajax op 28 punten in de Eredivisie. Dat is één punt meer dan PSV, dat gisteren met dezelfde cijfers won bij Excelsior, en twee punten meer dan Feyenoord. De Rotterdammers werden vanmiddag in Groningen weggespeeld. Zij verloren uiteindelijk met 3-2.

De stand in de Eredivisie:
1. Ajax 12-28
2. PSV 12-27
3. Feyenoord 12-25

Fans nemen afscheid van Stam

Voor de wedstrijd tegen Vitesse was er tijd om afscheid te nemen van Jaap Stam, voor de supporters van de Amsterdamse club. Met een groot applaus en veel vuurwerk was het een mooi einde van een prachtige carriere. "Ik ben trots dat ik hier mijn loopbaan mag afsluiten. Ajax is de mooiste club van Nederland", aldus Stam.

'80 Gommans voor Espinoza

Ajax Foto Side: Foto's Ajax-Vitessemokumrulez.nl: Ajax Vitesse 25 - 11 - 2007ajacieden.eu: Fotoverslag Vittese thuis
AjaxF-side.nl: FOTOVERSLAG AJAX - VitesseAjax...nl: Foto's afscheid Jaap Stam vanaf vak 119

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 marc S.  6 4-1 (2-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.77. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.