31 oktober 2007
-
KNVB Beker
-

Ajax heeft zich voor de volgende ronde van de beker weten te plaatsen. In de derde ronde versloeg de ploeg Heerenveen. In de Amsterdam Arena werd het 3-1 voor Ajax. Heitinga, Maduro en Huntelaar waren de doelpuntenmakers voor Ajax.

Al in de zevende minuut kwam Ajax op voorsprong. John Heitinga konvan dichtbij inschieten, nadat Vandenbussche een vrije trap van Klaas Jan Huntelaar nog tegenhield. Ajax kon vervolgens die voorsprong vasthouden en verder uitbouwen. In de 28ste minuut was het weer raak uit een vrije trap. Dit keer was het Hedwiges Maduro die een vrije trap van Luque binnenkopte.

Na rust vergrootte Huntelaar de voorsprong zelfs nog naar 3-0 uit een assist van Rommedahl. Het was zijn tiende bekerdoelpunt in tien duels. Pas na de 3-0 kon Heerenveen via Bradley er iets tegenover stellen.

Donderdagavond loting beker

Donderdagavond zal na afloop van het bekerduel Feyenoord - FC Groningen geloot worden bij RTL voor de volgende ronde van de beker.

Van der Wiel uitgeroepen tot man of the match

In het stadion werd Gregory van der Wiel uitgeroepen tot Man of the Match. De centrale verdediger speelde uitstekend en lijkt uit te groeien tot een vaste waarde. Hij maakte het topscorer Alves heel moeilijk en had nog een extra waarde voor zijn elftal.

Alves kan niet scoren tegen Ajax

Topscorer Alves lijkt overal en altijd te scoren, behalve tegen Ajax. De Braziliaan kon ook nu weer niet scoren tegen Ajax. Ook vorig seizoen wist hij in de twee competitieduels en duels om de playoffs geen doel te treffen tegen Ajax.

sc Heerenveen: Bradley ('72)

Dennis Gentenaar, George Ogararu, John Heitinga, Gregory Van der Wiel, Jan Vertonghen, Gabri, Hedwiges Maduro, Siem de Jong ('78 Robbert Schilder), Albert Luque ('71 Kennedy Bakircioglu), Klaas-Jan Huntelaar, Luis Suarez ('60 Dennis Rommedahl)

Opstelling sc Heerenveen

Vandenbussche, Zuiverloon ('69 Matusiak), Bak Nielsen, Breuer, Dingsdag ('46 Sulejman), Bradley, Poulsen ('46 Beerens), Roorda, Sibon, Pranjic, Alves

svajax.nl: Oscars fotoverslag Ajax-HeerenveenAjax Foto Side: Ajax-Heerenveen beker
F-side.nl: Foto- en videoverslag Ajax-sc Heerenveen

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 17 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Turbo-Tinus72  7 3-1 (2-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.28. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.