26 september 2007
-
KNVB Beker
-

Ajax heeft de derde ronde van de KNVB beker bereikt. Tegen de amateurs van Kozakken Boys had het daar verrassend genoeg een verlenging voor nodig. Na de reguliere speeltijd was het 1-1.Heitinga had Ajax halverwege de eerste helft via een penalty op voorsprong gebracht. Vlak voor tijd profiteerden de amateurs van een fout van derde doelman Heijblok. In de verlenging hadden beide ploegen kunnen scoren. Het was Rommedahl die een van richting veranderd schot in het doel zag vliegen.

Siem de Jong maakt debuut in eerste elftal

Middenvelder Siem de Jong heeft zijn offici?le debuut gemaakt in het eerste elftal van Ajax. De middenvelder mocht in de 80ste minuut Vertonghen komen vervangen en zo nog tien minuten volmaken. Dat zouden er door de verlenging uiteindelijk 40 worden.

Kaarten: -

Erik Heijblok, George Ogararu, Gregory Van der Wiel, Urby Emanuelson, Gabri ('46 Mitchell Donald), John Heitinga, Hedwiges Maduro, Jan Vertonghen ('80 Siem de Jong), Luis Su?rez, Ismael Urzaiz ('68 Dennis Rommedahl), Albert Luque

Opstelling Kozakken Boys

Abdelaziz, Den Braber, Sas, Lock, Scheimann, Samuel, Boonstoppel, Kolff, Koswal, Solmaz, Zimmerman

Ajax Foto Side: Kozakken Boys - AjaxAjaxF-side.nl: FOTOVERSLAG KOZAKKEN BOYS - AJAXF-side.nl: Kozakken Boys-Ajax
svajax.nl: Een tenenkrommend avondje Werkendam

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 sambraan  3 0-1 (0-1)

Klik hier voor de totale stand in de Ajax Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 2.09. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.