Weer verlies tegen AC Milan; 0-1 in Amsterdam

26 november 2003
-
Champions League
-

Ajax is er opnieuw niet in geslaagd van AC Milan te winnen. Het zeer gehandicapte en daardoor jonge Ajax (het op een na jongste elftal ooit in de Champions League) verloor uiteindelijk met 0-1 door een doelpunt in de tweede helft van Sjevtsjenko. Het jonge team gaf onder leiding van een goed spelende Heitinga weinig kansen weg, maar kon zelf weinig vuist maken. Naast het ontbreken van Sonck viel na 40 minuten ook de andere aanvaller Ibrahimovic weg door een blessure.
Ajax miste daardoor stootkracht voorin.

De jonge ploeg bleef eigenlijk heel knap overeind. Het gaf bijna geen kans weg. Dat ene foutje in de opbouw, waardoor Yakubu in de problemen kwam, was uiteindelijk fataal en werd afgestraft door Sjevstjenko.

Het superjonge elftal kon met opgeheven hoofd van het veld, al had de ploeg een 0-0 absoluut verdiend. Het gelijkspel van Club Brugge bracht alsnog wat positieve gevoelens bij de Ajacieden, die kwalificatie daardoor in eigen hand houden.

Stand in de poule; Laat doelpunt Club Brugge helpt Ajax enorm

Ajax heeft kwalificatie voor de volgende ronde nog in eigen hand door een doelpunt in blessuretijd van Club Brugge in de wedstrijd tegen Celta de Vigo. Dat duel eindigde daardoor in een 1-1 gelijkspel. Ajax en de Spanjaarden staan nu gelijk in punten. Als beiden hun laatste duel winnen gaat Ajax door op onderling resultaat (met dank aan de late tegengoal in Vigo in de vorige wedstrijd). Als de Spanjaarden van Club Brugge gewonnen zouden hebben dan was Ajax afhankelijk van het al geplaatste AC Milan. Nu moet het zelf in Brugge winnen, dan is het zeker van de volgende ronde. Bij een gelijkspel gaat Ajax nog door als Celta de Vigo verliest of gelijkspeelt tegen AC Milan.

De stand in poule H:
1. AC Milan (Ita) * 5-10 ( 3- 1)
2. AJAX 5- 6 ( 5- 5)
3. Celta de Vigo (Spa) 5- 6 ( 5- 5)
4. Club Brugge (Bel) 5- 5 ( 3- 5)

Koeman: makkelijk te accepteren nederlaag; strijd in Brugge wordt close

Ronald Koeman zei na afloop de nederlaag vrij makkelijk te kunnen accepteren vanwege al de afwezigen. "Als je ziet wie je mist en wie er speelde, dan is het makkelijker te accepteren en is er goed gespeeld." De Ajax coach was erg tevreden over Heitinga. "Heitinga speelde prima. Zelfs in het verdedigen op snelheid stelde hij zich uitstekend op. Hij is ruim een jaar weggeweest. tegen Den Haag speelde hij zijn eerste wedstrijd en dan nu zo'n wedstrijd. Ik ben heel blij dat hij zich zo manifesteert."

Datzelfde goldt eigenlijk voor Obodai. "Kaka is gevaarlijk en ik heb Obodai een tegen een tegen hem laten spelen. Ik wist dat hij dat kon. Hij vulde dat prima in totdat hij er uit moest wegens een blessure." Van Sneijder had hij meer verwacht. "Het probleem van Sneijder is dat dit geen Schotland is. Iedereen verwacht veel van hem nu. Ik had ook iets meer verwacht, maar hij is nog erg jong. Je kan het teveel van hem verlangen."

"Ik ben blij met de late goal van Brugge in Vigo. Daardoor hebben we wellicht ook aan een gelijkspel voldoende. Maar de strijd in Brugge wordt close. Ook zijn hebben nog een kans. Het is een fysiek sterk elftal op een klein veldje."

Sneijder baalt van nieuwe nederlaag tegen Milan

Wesley Sneijder baalde na afloop zichtbaar en hoorbaar dat Ajax opnieuw niet kon winnen van AC Milan. "We gaan weer lullig onderuit. We waren beter, maar we gaven weer dat ene kansje weg. Daar blijven ze op loeren, op dat ene moment. En weer verliezen we daardoor. Je moet tegen hen 95 minuten scherp en geconcentreerd blijven" aldus Sneijder.

AC Milan: Inzaghi

Bogdan Lobont, Nigel de Jong, Johnny Heitinga, Abubakari Yakubu, Julien Escud?, Maxwell, Obodai ('53 Wamberto), Tomas Galasek, Wesley Sneijder, Zlatan Ibrahimovic ('40 Jari Litmanen), Nicolae Mitea ('75 Victor Sikora)

Opstelling AC Milan

Dida, Cafu, Maldini, Laursen ('46 Pancaro), Costacurta, Gattuso, Pirlo, Seedorf, Kaka ('75 Rui Costa), Inzaghi ('70 Ambrosini), Sjevtsjenko

Ajax Foto Side: Fotoverslag Ajax - AC MilanVi.nl: Fotoverslag Ajax - AC Milan

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 26 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.