AJAX WINT IN ALKMAAR: 2-3

23 september 2007
-
-

Ajax heeft uitstekende zaken gedaan in de competitie. In Alkmaar won het de topper tegen AZ met 2-3. Huntelaar en tweemaal Suarez zorgden voor de doelpunten van Ajax in Alkmaar. Pas diep in blessuretijd bracht AZ nog wat spanning door een laat doelpunt van Dembele.

[later meer]

Blessure voor Vermaelen

Ajax blijft geplaagd worden door blessures. In blessuretijd van de eerste helft van AZ-Ajax moest verdediger Vermaelen geblesseerd vervangen worden. Naar het zich liet aanzien heeft hij een knieblessure opgelopen. Het was duidelijk dat hij absoluut niet verder kon. Hij werd vervangen door Van der Wiel.

Stekelenburg uitblinker en stopt penalty

Maarten Stekelenburg was net als afgelopen week in Zagreb de gevierde man bij Ajax. Hij stopte vlak na rust bij een 1-2 voorsprong voor Ajax een penalty van El Hamdaoui. Naast enkele andere goede reddingen, zorgde hij ook nog eens voor de assist bij de derde Ajax-treffer.

Jaap Stam haakte al in de warmingup af

Ajax moest het duel beginnen zonder Jaap Stam. De aanvoerder haakte al in de warmingup af doordat een blessure hem partte speelde. Ten Cate besloot daarop Heitinga een linie te laten zakken en Vertonghen op te stellen.

AZ op zes punten achterstand gezet

Ajax heeft door de overwinning in het onderlinge duel tegen AZ de Alkmaarders op behoorlijke achterstand gezet. Na vijf duels heeft Ajax al zes punten voorsprong op AZ.

Ten Cate: dit zijn dubbele punten

Henk ten Cate sprak na afloop over dubbele punten voor Ajax. "In dit soort wedstrijden gaat het om dubbele punten. Of je staat weer gelijk in punten of je hebt zes punten voorsprong. Dat is een behoorlijk gaatje. Het zegt nog niets, maar is wel een lekker gevoel."

Ten Cate tevreden over zege

Ten cate liet weten tevreden te zijn over de wedstrijd van Ajax. ?Als je bij AZ wint, en dat is niet een van makkelijkste uitwedstrijden van het seizoen, kan je alleen maar tevreden zijn. Ik zag bij AZ meer automatismen dan bij ons. En dat is ook logisch want we zijn nog aan het bouwen. En of we dan goed of slecht spelen, maakt me niet zoveel uit. Bovendien: ploegen die veel slechte wedstrijden winnen worden vaak kampioen. Laten we ons daar dan maar aan vast houden.?

"Het vertrouwen wordt groter naarmate je wedstrijden wint. Je kunt weinig trainen in deze fase. Door de week zijn we heel veel dagen kwijt door reizen en de interlands. Dat is jammer. Het zal dus even duren voordat we goed gaan spelen."

Van Gaal: beste wedstrijd tot nu toe

Louis van Gaal sprak na afloop over de beste wedstrijd van AZ tot nu toe. ?Ik denk dat dit onze beste wedstrijd van het seizoen was. De drie doelpunten hebben we weggeven.? De drie doelpunten van Ajax hing Van Gaal op aan ?individuele fouten?. ?In de eerste helft speelden we goed. We cre?erden verschillende kansen, maar bleven door de individuele fouten steeds achter de feiten aanlopen. Alledrie de tegendoelpunten waren weggevers van onze kant. Dat is jammer, want zeker tegen Ajax moet je die fouten niet maken.?

Stekelenburg: ik voel me sterk

Maarten Stekelenburg liet na afloop weten dat hij in een lekkere fase zit. "Ik voel me heel goed en voel me sterk. Voor het stoppen van een penalty moet je ook wat geluk hebben. Maar dat schijn je ook af te dwingen. We hebben vandaag niet slecht gevoetbald. Zij kregen wat meer kansen, maar wij schieten ze erin."

Huntelaar en Su?rez zijn 1e en 2e op topscorerslijst

De Ajacieden Huntelaar en Su?rez zijn respectievelijk eerste en tweede op de topscorersranglijst. Na vijf duels heeft Huntelaar zeven doelpunten op zijn naam, Su?rez zes.

Ajax: Gabri

Maarten Stekelenburg, George Ogararu, John Heitinga, Thomas Vermaelen ('45 Gregory Van der Wiel), Urby Emanuelson, Gabri, Hedwiges Maduro, Laurent Delorge, Dennis Rommedahl, Klaas-Jan Huntelaar ('90 Mitchell Donald), Luis Su?rez ('82 Albert Luque)

Opstelling AZ

Waterman, Steinsson, Jaliens, Donk ('46 Jenner), Opdam, Agustien ('80 Pocognoli), De Zeeuw, El Hamdaoui ('62 Medunjanin), Martens, Demb?l?, Pell?

Ajax Foto Side: AZ - AjaxAjaxpride.nl: Ajaxpride fotopagina
ajacieden.eu: Foto's Az uit online!mokumrulez.nl: AZ Alkmaar - Ajaxsvajax.nl: De fanfoto's uit Alkmaar
AFAmersfoort.nl: AZ - AFC AJAX

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 5 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Adriano  5 2-3 (1-1)

Klik hier voor de totale stand in de Ajax Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.01. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.