Ajax makkelijk naar finale: 3-1 tegen RKC

18 april 2007
-
KNVB Beker
-

Ajax heeft op een simpele manier de finale van de KNVB beker weten te bereiken. RKC Waalwijk, dat onlangs nog voor duur puntverlies zorgde in de competitie, had geen schijn van kans tegen Ajax. De Amsterdammers zouden het duel uiteindelijk met 3-1 winnen, de score had veel hoger uit kunnen vallen.

Bij rust was de stand 1-1. Ajax kwam al snel op voorsprong via een prachtige vrije trap van afstand van Wesley Sneijder. Uit de enige goede aanval van RKC die doordrong in het strafschopgebied kwam die ploeg op 1-1. Na een voorzet schoot Heitinga de bal ongelukkig onhoudbaar achter Stekelenburg.

In de tweede helft moest Ajax verder uitlopen. Dat duurde uiteindelijk nog lang. De 2-1 kwam na 66 minuten toen Gabri vanuit de rebound na een vrije trap de 2-1 binnenwerkte. Vlak voor tijd maakte invaller Mitea er nog 3-1 van.

Ajax 'uit' in de finale tegen de winnaar van AZ-NAC

Na de zege in de halve finale tegen RKC Waalwijk speelt Ajax in de finale van de KNVB Beker tegen de winnaar van AZ-NAC. Ajax zal in de finale de uitspelende ploeg zijn.

Ten Cate hoopt op NAC als tegenstander in finale

?Ik hoop dat NAC donderdagavond de andere halve finale van AZ wint?, verklaarde Ten Cate op Telegraaf.nl. ?Dat is niet omdat ik bij die ploeg heb gewerkt. NAC heeft de laatste jaren zoveel pech in het bekertoernooi gehad. Ik gun die club het wel.?

Ajax: Urby Emanuelson

Maarten Stekelenburg, George Ogararu, Johnny Heitinga, Thomas Vermaelen, Urby Emanuelson, Gabri, Wesley Sneijder ('89 Jeffrey Sarpong), Edgar Davids, Tom De Mul ('85 Nicolae Mitea), Klaas-Jan Huntelaar, Ryan Babel ('73 Kenneth Perez)

Opstelling RKC

Lemmens, v.Diemen, Bakens, Koenders, D.Mulder, Berger ('14 H.Mulder ('63 v.d.Bergh)), Obodai, Vertonghen, Sektioui ('81 Garcia), v.d.Haar, Janssen

ajax-4-ever.nl: Fotoverslag Ajax - RkcAjax Foto Side: fotoverslag Ajax-RKC
F-side.nl: Ajax-RKC (3-1) bekerAjaxF-side.nl: Fotoverslag bekerduel Ajax-RKC Waalwijk (3-1)mokumrulez.nl: Halve Finale KNVB Beker Ajax RKC

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 7 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 vaarterin  5 3-1 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.33. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.