Ajax in slotfase naar winst in Gelredome; 1-2 tegen Vitesse

17 augustus 2003
-
-

Ajax is de competitie zondagmiddag met een 1 - 2 overwinning begonnen. De Amsterdammers wisten zondagmiddag in het moeilijke uitduel tegen Vitesse pas in de slotfase een zwaarbevochten zege weg te slepen uit het Gelredome. Na een 1 - 1 ruststand kon Wesley Sneijder twee minuten voor tijd met behulp van Vitesse verdedigers door de verdediging heenlopen en de belangrijke winnende treffer maken. Met de late overwinning profiteert de ploeg optimaal van het puntverlies van PSV, dat vrijdag in Kerkrade met 2 - 2 gelijkspeelde tegen Roda JC.

De ploeg van Ronald Koeman kende een moeilijke opening van het eerste competitieduel. De Arnhemmers kwamen veel feller en scherper uit de startblokken en dat resulteerde al na 13 minuten spelen in de openingstreffer voor de thuisploeg. Een voorzet vanaf links van Purrel Frankel werd door Matthew Amoah achter Bogdan Lobont gekopt. Tien minuten kwam Ajax echter alweer op gelijk hoogte, met dank aan Purrel Frankel. De verdediger van Vitesse schoot de bal in een poging een voorzet van Wesley Sneijder onschadelijk te maken pardoes in eigen doel.

Naarmate de wedstrijd vorderde nam Ajax het heft in handen en creeerde het een veldoverwicht. Vitesse liet zich steeds meer terugzakken en gokte op de counter. Beide ploegen creeerden een aantal goede mogelijkheden, maar o.a. het houtwerk zorgde ervoor dat meer doelpunten uitbleven, tot 2 minuten voor tijd. Net als dinsdag tegen Grazer AK toonde Wesley Sneijder zijn waarde voor het elftal door in de slotfase te scoren na een prachtige individuele actie en daarmee de 3 punten na een pover duel veilig te stellen.

Matchwinnaar Sneijder blij met overwinning

Na zijn belangrijke doelpunt tegen Grazer AK was Sneijder tegen Vitesse opnieuw de matchwinnaar door zijn winnende goal twee minuten voor tijd. "Ik mag niet klagen, na Grazer nu hier. Ik kreeg hem gelukkig mee in de kluts. Ik dacht dat de scheidsrechter zou fluiten voor een overtreding, maar ging toch door. Uiteindelijk werd het een mooi doelpunt." Volgens Sneijder was Vitesse in de eerste helft veel aggressiever, waardoor Ajax veel persoonlijke duels verloor. "In de tweede helft pakten we dat wel goed op en gingen we onze eigen wedstrijd spelen. Dan zie je dat we toch nog winnen."

Opstelling Vitesse

Van Fessem, Cornelisse, Konterman, Dingsdag, Frankel, Hofs ('86 Bochum), Rankovic, Claessens ('79 Schaars), Martel, Amoah, Peeters ('58 Mbamba)

OFA: Foto's Vitesse - AjaxAjax Foto Side: Foto's Vitesse - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 65 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.