Ajax verliest thuis met 0-1 van Heerenveen

4 maart 2007
-
-

Ajax heeft in eigen huis verrassend met 0-1 verloren van Heerenveen. Na 18 minuten kwam de eindstand al op het scorebord via Nilsson. Hij profiteerde van onachtzaamheid van Jaap Stam. Voor rust verzuimde met name Huntelaar om de 1-1 te maken. Hij kreeg twee grote kansen. Na rust werd het er niet beter op voor Ajax al had het wel een veldoverwicht. Veel kansen creerde de ploeg echter niet.

Lees het uitstekende liveverslag van Teun de Boer nog eens via de link hieronder naar het scorebord.

Leonardo valt uit met zware blessure

Leonardo moet vrezen voor een zware knieblessure. De Braziliaan kon na een duel met Breuer niet verder. Bij de actie draaide zijn knie weg van zijn lichaam. Kermend van de pijn moest hij verzorgd worden en werd hij uiteindelijk met een brancard van het veld gedragen. De Braziliaan liep al twee keer eerder in zijn carriere een ernstige knieblessure op.

Ten Cate: we hadden bij rust al met 4-1 voor moeten staan

Ajax coach Ten Cate vond na afloop dat Ajax het Heerenveen wel heel makkelijk heeft gemaakt. In diens ogen had Ajax bij rust al met 4-1 voor moeten staan. "Als je de kansen benut, moet je bij rust al met 4-1 voorstaan. We hebben het ze erg makkelijk gemaakt vandaag. Bij de tegengoal verdedigen we heel lamlendig. Er kon vrij worden ingeschoten. Verder krijgen we in de eerste helft echt 100% kansen, dan is een score als 4-1 normaal."

"In de tweede helft verdedigen ze gewoon goed en is het heel moeilijk om er door te komen. We hebben daar dan niet meer de inventiviteit voor. We kregen nog wel twee of drie kansen, maar veel minder als in de eerste helft."

Ten Cate wil niets weten van slechte periode Ajax

Een felle Ten Cate wilde tijdens de persconferentie niets weten van een matige periode van Ajax. Volgens hem doet Ajax het goed de laatste weken en heeft het tot vandaag de meeste punten van alle clubs gehaad met vier zeges en twee keer een gelijkspel. Daarbij moet dan ook nog de zeges tegen Werder en voor de beker geteld worden. Afgelopen week vond hij Ajax dan ook heel goed spelen. 'En jullie hebben de gehele week kunnen schrijven over de scheidsrechter.' Vragen over een mindere periode zijn volgens Ten Cate dan ook niet gepast.

Bradley voor Garcia-Garcia

ajax-4-ever.nl: Fotoverslag Ajax-HeerenveenAjax Foto Side: Foto's Ajax-Heerenveen
mokumrulez.nl: Ajax HeerenveenAjaxF-side.nl: FOTOVERSLAG AJAX-HEERENVEEN

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 attie  1 3-1 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.49. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.