Ajax laat punten liggen tegen Excelsior: 2-2

18 februari 2007
-
-

Ajax heeft thuis tegen Excelsior duur puntenverlies geleden. In de Amsterdam Arena kwam Ajax niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Davids en Huntelaar zorgden voor de Amsterdamse doelpunten.

Ajax kwam op een 1-0 voorsprong via een mooie bal van Edgar Davids. Er leek toen geen vuiltje aan de lucht voor Ajax. Stuntelen achterin kostte de ploeg echter de voorsprong. Eerst was het Slory en daarna Rojer die profiteerden van de fouten achterin.

Nog voor rust zorgde Klaas-Jan Huntelaar voor de gelijkmaker. met nog 45 minuten te gaan zou Ajax het nog wel recht moeten kunnen zetten, zo was de verwachting. De ploeg creerde echter nauwelijks een kans meer tegen een gedisciplineerd Excelsior.

Achterstand Ajax op PSV groeit naar vijf punten

De achterstand van Ajax op PSV groeit naar vijf punten. Ajax blijft tweede omdat AZ ook gelijkspeelde (uit bij FC Groningen). FC Twente komt steeds dichterbij.

Ten Cate: hier is geen verklaring voor

Ten Cate kon na afloop geen verklaring geven voor het matige spel van Ajax. "Dit is gewoon heel slecht. Wij mogen hier geen punten verspelen. Er kan sprake zijn van onderschatting, maar dat is zeker niet de enige reden. Het voetbal was ook niet goed. We kregen nauwelijks kansen en kunnen dus ook niet zeggen dat we veel kansen gemist hebben. Het tempo was veel te laag, waardoor Excelsior steeds weer de kans kreeg om zich te hergroeperen. Er was verder veel te weinig beweging voorin waardoor we de ballen niet kwijt kunnen.'

'Excelsior scoort uit twee verdedigingsfouten die bij ons op dit niveau niet mogen voorkomen. Dat gebeurt, maar dan loop je achter de feiten aan. Je komt dan alsnog op 2-2 en dan heb je nog 45 minuten om alsnog te winnen. Maar daarin creeer je geen kansen. '

'Het grootste deel van het elftal was ver onder de maat. Als je nog pretenties heb op het kampioenschap, bewijs je jezelf hier een hele slechte dienst. Misschien dat de spanning toeneemt en dit dan gebeurt. We maken ons het onszelf er in ieder geval niet makkelijker op. Zeker gezien het programma dat je nog hebt.'

Ajax: Edgar Davids

Maarten Stekelenburg, Vurnon Anita, Jaap Stam, Johnny Heitinga, Olaf Lindenbergh ('60 Ryan Babel), Gabri, Wesley Sneijder, Edgar Davids, Tom de Mul ('76 Kenneth Perez), Klaas-Jan Huntelaar, Leonardo

Opstelling Excelsior

Zwarthoed, Bandjar, v.Nieuwstadt, H.Drost, Piqu?, Simr, v.Dieren ('70 Gyan), Guijo-Velasco ('69 Luyckx), Slory, Voskamp, Rojer

Ajax Foto Side: Fotoverslag Ajax-Excelsiormokumrulez.nl: Ajax - Excelsior.ajax-4-ever.nl: Blamage tegen Excelsior.
AjaxF-side.nl: AJAX-EXCELSIORF-side.nl: Foto's Ajax-Excelsior

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 justice for all  1 3-1 (1-1)

Klik hier voor de totale stand in de Ajax Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.26. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.