13 december 2006
-
Europa League
-

Ajax heeft zich door een overwinning op Zulte-Waregem in het Belgische Gent geplaatst voor de derde ronde van de UEFA Cup. Klaas Jan Huntelaar was weer eens de grote man, met twee goals. Hij scoorde in de 4e minuut al de openingstreffer en in de tweede helft, in een combinatie met Kenneth Perez, de 0-2. John Heitinga maakte in de 84ste minuut met een mooi schot de 0-3.

De overwinning was een moeizame. Ajax kwam in de eerste helft niet al te vaak aan het eigen spel toe, vanwege het stugge verdedigen van Zulte Waregem dat af en toe aanvallend ook best een potje wist te breken. In de slotfase van de eerste helft raakte Wesley Sneijder geblesseerd, hij werd vervangen door Thomas Vermaelen die in de tweede helft door zijn landgenoten nadrukkelijk gezocht werd. Gelukkig greep de scheidsrechter consequent in: Nieuwenhuyse kon met rood vertrekken (tweede gele kaart) en Roussell kreeg eveneens een gele kaart voorgehouden voor de charges op de Belgische Ajacied. Het spel van Ajax was in de tweede helft beter. Er waren meer kansen voor de Amsterdammers. Na zijn tweede goal werd Klaas Jan Huntelaar gewisseld voor Tom de Mul, waardoor Ryan Babel in het centrum van de aanval kwam te spelen. Kort daarna maakte John Heitinga op Wim Jonk-achtige wijze zijn mooie treffer.

Schade door supporters bij restaurant

Belgische media melden dat enkele Ajax-supporters hun boekje te buiten zijn gegaan bij een stop langs de snelweg met de bussen richting Gent, de thuisstad van Zulte-Waregem. De bussen stopten bij Waasmunster, alwaar de politiebegeleiding zou beginnen. Toen enkele fans daarbij een plaspauze wilden houden, hield de politie ze tegen. Vervolgens werden ruiten van het wegrestaurant ingeslagen. De politie liet een en ander vervolgens toe, om meer problemen te voorkomen. Niemand werd opgepakt.

Ten Cate niet helemaal tevreden

Henk ten Cate toonde zich na afloop blij met de zege, maar had wel een kritische noot: "We begonnen goed. Het eerste kwartier was voor ons. Daarna deden we het even wat minder. We verloren de grip op het middenveld maar gaven geen kansen weg. Na rust domineerden we de wedstrijd weer. We scoorden tweemaal en hadden misschien nog wel meer doelpunten kunnen maken."

Huntelaar werkt aan persoonlijke statistiek

De twee goals van Klaas Jan Huntelaar tegen Zulte Waregem hebben ervoor gezorgd dat hij dit seizoen 18 op 24 loopt bij Ajax.

Blessure voor Sneijder

Wesley Sneijder zou meedoen aan het duel tegen Zulte-Waregem om weer wat ritme op te doen, tijdens zijn schorsing in de Eredivisie. Het liep echter wat anders, toen hij per brancard van het veld moest. De ernst van de blessure, waarschijnlijk een kneuzing aan het heupbekken, is nog onduidelijk. Donderdag wordt hij verder onderzocht.

Opstelling Zulte Waregem

Merlier, Minne, Leleu ('81 Buysse), Reina, D'Haene, Dindeleux, Van Nieuwenhuyze, Verschuere ('81 Gonzales-Vigil), Meert ('62 Vandemarliere), Matthys, Roussel

Ajax Foto Side: Fotoverslag Waregem-Ajaxmokumrulez.nl: Zulte Waregem - AjaxAjaxpride.nl: ajaxpride fotopagina

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 56 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 R.Hom  7 0-3 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.80. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.