Onnodig gelijkspel in topper tegen AZ: 2-2

10 december 2006
-
-

Ajax heeft in de topper tegen AZ onnodig met 2-2 gelijkgespeeld tegen AZ. In de Arena was Ajax lange tijd de bovenliggende partij. Bij rust stond Ajax dan ook verdiend op een 1-0 voorsprong via Heitinga. Na rust had Ajax het een kwartier erg moeilijk met de wijzigingen in het elftal van AZ. Door de verwarring bij Ajax kon AZ de wedstrijd kantelen naar 1-2. Nadat Ajax zich hervond kwam de ploeg nog op 2-2 via een goal van Huntelaar na een prachtige aanval van Ajax. Tot de winnende treffer kwam het echter niet meer.

Ten Cate: AZ had maar twee kansen

Volgens Ajax coach Henk ten Cate kon er na afloop maar een conclusie getrokken worden, Ajax had verdiend om te winnen. 'Ik vond dat we beter waren. Zij hadden in de hele wedstrijd maar twee kansen. We hebben ze niet in hun spel laten komen, dat is de verdienste van de ploeg. We hadden alleen adequater om moeten springen met de kansen. Qua kansenverhouding en qua veldspel hadden we moeten winnen. We waren daarbij ook bepaald niet de gelukkigste. Zo was er een kans tegengehouden door een handsbal. Over de scheidsrechter was ik het minst tevreden vandaag.'

Ten Cate: we geven titel nog lang niet op

Ten Cate wilde na afloop de titelstrijd absoluut nog niet opgeven. 'De achterstand is inderdaad groot. Maar we zijn nog niet op de helft van de competitie. Er kan nog van alles gebeuren. Feit is dat wij alleen maar beter worden. Andere ploegen krijgen misschien de pech die wij nu hebben. Ik heb het nog lang niet opgegeven, we moeten kijken waar het uiteindelijk eindigd.'

Van Gaal: we hadden moeten winnen, scheidsrechter discutabel

Louis van Gaal vond na afloop dat AZ had moeten winnen. Net als Ten Cate was hij niet te spreken over de scheidsrechter. 'De eerste helft hebben we niet goed gespeeld. Ondanks dat kregen we slechts een kans tegen van Emanuelson. En daarnaast gaven we een doelpunt weg. Maar over het spel kan ik niet tevreden zijn. Na de omzettingen in de rust ging het beter. Ten Cate liet Lindenbergh in de zone spelen. Daar konden we winst boeken door Jenner in te brengen, daarbij zat Martens niet in de wedstrijd. Ook de spits waren vandaag niet op hun normale niveau. Maar toch hadden we moeten winnen gezien de tweede helft. De scheidsrechter drukte echter een grote stempel op de wedstrijd. Na onze goal ging hij alles in het nadeel van AZ fluiten. Ik denk dat hij onder de indruk was van de Arena. Dat gebeurt ons steeds tegen toppers en dat is er nog niet uit.'

Moet Huntelaar vrezen voor strafzaak na theater Cziommer?

Klaas-Jan Huntelaar lijkt te moeten vrezen voor een strafzaak. De aanvaller ging volgens de radioverslaggever in de tweede helft op grove wijze met gestrekt been in om zijn gram te halen na een overtreding. De beelden laten echter zien dat Cziommer in komt lopen en Huntelaar voor de bal gaat. Cziommer speelde snel na het incident weer op volle sterkte, wat uiterst merkwaardig is gezien zijn doodsschreeuw. De scheidsrechter leek de overtreding gemist te hebben. Van Gaal liet na afloop weten het de scheidsrechter niet te verwijten dat hij Huntelaar er niet uit heeft gestuurd, omdat de scheidsrechter het incident gemist moet hebben.

AZ: Steinsson

Maarten Stekelenburg, George Ogararu, Jaap Stam, Zdenek Grygera, Olaf Lindenbergh ('58 Thomas Vermaelen), Gabri, Johnny Heitinga, Urby Emanuelson, Tom de Mul ('69 Nicolae Mitea), Klaas-Jan Huntelaar, Ryan Babel

Opstelling AZ

Waterreus, Steinsson, Jaliens, Opdam, De Cler, De Zeeuw ('46 Jenner), Mendes da Silva, Martens ('46 Cziommer), Schaars, Demb?l?, Arveladze

mokumrulez.nl: Ajax - AZAjaxF-side.NL: Fotoverslag Ajax - AZVak428.nl: Foto's AJAX - Az
Ajax Foto Side: fotoverslag Ajax-AZAjaxpride.nl: ajaxpride fotopaginaAFAmersfoort.nl: AFC AJAX - az
replay2ajax.tk: Replay to Ajaxvak414.com: Foto's Ajax - Az online!F-side.nl: Ajax-AZ (2-2)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 8 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 RobM  5 2-2 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.98. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.