Ajax houdt het met 10 man op 0-0 in Praag

23 november 2006
-
Europa League
-

Ajax heeft in Praag met 0-0 gelijkgespeeld. De Amsterdammers moesten al na ruim 35 minuten met 10 man verder door een rode kaart (2 keer geel) voor Emanuelson. Vervolgens ontstond er een zeer matige wedstrijd waarin Sparta Praag slechts weinig uitgespeelde kansen kreeg en Ajax zich met tien man staande hield.

Emanuelson al vroeg met rood van het veld

Urby Emanuelson zal het UEFA Cup duel thuis tegen Espanyol moeten missen. De linkerflankspeler van Ajax liep in de eerste helft van het duel tegen Sparta Praag een rode kaart (2 keer geel) op. Hij ontvangt daardoor een automatische schorsing van een duel.

Al na 35 minuten moest Emanuelson van het veld en moest Ajax met tien man verder. Zijn tweede gele kaart kreeg hij voor het vasthouden van een tegenstander. Lindenbergh werd zijn vervanger, Huntelaar moest voor hem uit het veld.

Espanyol wint met 6-2 van Zulte Waregem, Ajax derde

Het UEFA Cup duel tussen Espanyol en Zulte waregem is geeindigd in een grote overwinning voor de Spanjaarden. In het Olympisch stadion van Barcelona werd het maar liefst 6-2. Ajax staat nu derde in de poule.

Ten Cate: complimenten voor de spelers

Ten Cate liet na afloop voor de camera's weten dat hij blij was met de manier waarop Ajax een uur lang met tien man heeft volgehouden.

"Ik wilde Urby al gelijk wisselen, want op de bank hadden we al snel door dat het niet goed zou gaan. Net toen Olaf Lindenberg z'n broek uit trok om in te vallen kreeg hij voor de tweede keer geel."

"Complimenten in ieder geval voor de jongens hoe ze de tweede helft hebben gespeeld. We zijn goed staande gebleven. Met elf tegen elf hadden we een goede kans gehad om te winnen. Nu moesten we hard werken en dat hebben we goed gedaan", aldus Ten Cate.

Sparta Praag: Matu ovic

Maarten Stekelenburg, George Ogararu, Jaap Stam, Zdenek Grygera, Thomas Vermaelen, Gabri, Johnny Heitinga, Wesley Sneijder ('89 Mauro Rosales), Urby Emanuelson, Markus Rosenberg ('67 Tom de Mul), Klaas-Jan Huntelaar ('40 Olaf Lindenbergh)

Opstelling Sparta Praag

Blazek, Z?bavn?k, Drobny, Repka, Kadlec ('66 Jun), Pospech, Kisel ('75 Sylvestre), Sivok, Kol?r ('84 Nadenicek), Matu ovic, Lustrinelli

Ajax Foto Side: Sfeerfoto's Praag-AjaxAFAmersfoort.nl: Sparta Praag - AFC AJAXSpartaforever.cz: Foto's wedstrijd en voorbereiding

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Yvette18  4 1-1 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.92. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.