Ten Cate houdt woord: sterk Ajax wint met 0-2 in Heerenveen

28 oktober 2006
-
-

(Gepost door P.)

Henk ten Cate heeft woord gehouden. Zijn stelling dat statistieken en tradities er zijn om te verbreken is vanavond bewezen. Voor het eerst sinds lang is Ajax overtuigend winnaar in de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen.

Ajax stond met rust met 0-1 voor. De Amsterdammers speelden in de eerste helft erg goed. Sneijder steekt de bal door de verdediging en Tom de Mul loopt in het gat waarna hij in de verste hoek de 0-1 erin schiet. Ajax speelde een prima eerste helft. Heerenveen wist geen enkele kans af te dwingen. Scheidsrechter Blom had Ajax een penalty kunnen geven toen Maduro onderuit werd gehaald en Huntelaar had de 0-2 kunnen maken.

In de tweede helft had Heerenveen de ruimte die ze in de eerste helft weggaven dichtgegooid. Rosales nam in de 60ste minuut de plaats van Tom de Mul in. Ajax had het een stuk moeilijker en het begint zich te wreken dat eerdere kansen niet werden benut, zeker toen Heerenveen kansen begon te krijgen. Gabri kreeg geel, Markus Rosenberg kwam er in de 76ste minuut in voor Klaas Jan Huntelaar. Een vrije trap van Wesley Sneijder bezorgde Ajax de 0-2. Sneijder maakte in de 82ste minuut plaats voor Perez.

Ajax rondt succesvolle week af

Ajax heeft met de overwinning op SC Heerenveen een drukke en belangrijke week afgerond. Zondag werd Feyenoord kansloos met 0-4 opzijgezet, woensdag werd er van ADO Den Haag gewonnen en vandaag was Ajax te sterk voor SC Heerenveen. Vorig seizoen werd er in al deze wedstrijden puntverlies geleden.

Ajax blijft koploper in eredivisie

Ajax blijft door de zege in Heerenveen koploper in de eredivisie. De voorsprong op PSV, dat RKC Waalwijk versloeg, bedraagt twee punten.

Ten Cate: alleen de doelpunten ontbraken

Henk ten Cate was niet tevreden over het feit dat Ajax de wedstrijd niet veel eerder besliste, over het voetbal van Ajax was hij daarentegen erg te spreken "Ik ben in elk geval te spreken over de manier waarop we hebben gespeeld. Geconcentreerd. Dat kwam helaas niet tot uiting in de score. We hebben hier in elk geval wel drie belangrijke punten gehaald. Uit ervaring weet ik dat weinig ploegen hier kunnen winnen."

Heerenveen: Johansen

Maarten Stekelenburg, Johnny Heitinga, Jaap Stam, Zdenek Grygera, Thomas Vermaelen, Gabri, Hedwiges Maduro, Wesley Sneijder ('82 Kenneth Perez), Urby Emanuelson, Tom de Mul ('60 Mauro Rosales), Klaas-Jan Huntelaar ('76 Markus Rosenberg)

Opstelling Heerenveen

Vandenbussche, Breuer, Hansson, Dingsdag, J.Drost ('56 Johansen), Hanssen, Bosvelt ('46 Zuiverloon), Pranjic, Nilsson ('58 Yildirim), Friend, Alves

AFAmersfoort.nl: Heerenveen - AFC AJAXAjaxpride.nl: ajaxpride fotopaginaAjax Foto Side: Fotoverslag Heerenveen-Ajax
mokumrulez.nl: S.C.Heerenveen - A.F.C. AjaxAjax.nl: Fotoverslag sc Heerenveen - Ajax vak414.com: Foto's heerenveen - AFCA online!
F-side.nl: Foto's SC Heerenveen-Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 31 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Mike1  7 0-2 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.48. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.