Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenNederlaag Ajax in Spanje; 3-2 tegen Celta de Vigo


Tijdstip
4 november 2003
Stadion
-
Gelegenheid
Champions League
Televisiezender
-


Nederlaag Ajax in Spanje; 3-2 tegen Celta de Vigo

Ajax heeft in de vierde Champions League wedstrijd een duidelijke nederlaag geleden in Spanje. Tegen Celta de Vigo ging Ajax met 3-2 onderuit. Het tactische plan, dat Ajax zovaak had geholpen onder Koeman en Bruins Slot, werkte dinsdagavond in Spanje totaal niet. In een groot deel van de wedstrijd kon Ajax geen vuist maken, verdedigend gaf het tegelijkertijd veel te veel ruimte weg.

De ploeg kwam op een schlemielige manier op achterstand. Milosevic liep zich in het strafschopgebied dood en gooide er vervolgens een schwalbe uit. De Franse scheidsrechter trapte er volledig in en gaf een onterechte strafschop. Lobont zat er dichtbij maar kon de hard ingeschoten bal van Luccin toch niet stoppen. Na de 1-0 wankelde Ajax enige tijd. Dat leidde tot de 2-0. Bij een goed opgezette aanval waarbij de Spanjaarden nauwelijks gehinderd werden, kon Milosevic de bal achter Lobont koppen.

Na rust leek er aanvankelijk weinig veranderd. Celta de Vigo zette de druk onveranderd voort. Zo kopte Juanfran onder andere een bal op de paal. Na een minuut of tien herpakte Ajax zich. Ajax werd prompt gevaarlijk en kreeg vijf corners in een paar minuten tijd. Nadat een afgeketste bal van Van der Vaart van de lijn werd gered kopte Sonck de bal binnen na een goede actie van Maxwell.

Vervolgens ging Ajax door, maar gaf het achterin veel te veel ruimte weg. De ploeg kreeg zelf kansen, maar moest toezien hoe de ploeg werd weggespeeld bij de derde goal van de Spanjaarden, Vagner tikte de bal geheel vrijstand onder Lobont door. Vlak voor tijd maakte Van der Vaart de aansluitingstreffer. Dat bleek echter niet meer voldoende. Het leed voor Ajax was nog niet geleden want naast een fatale gele kaart voor Van der Vaart, hij stond al op scherp, liep Grygera in de slotfase zijn tweede gele kaart op. Hij moest dus met rood vertrekken en zal ook een automatische schorsing van een duel krijgen.

Wel heeft Ajax door die laatste goal wel in het onderlinge treffen met Celta de Vigo een beter resultaat geboekt. Bij een gelijke stand na zes wedstrijden zou dat beslissend zijn.


Van der Vaart en Grygera missen duel tegen AC Milan wegens schorsing

Rafael van der Vaart zal het volgende Champions League duel langs zich heen moeten laten gaan. De Ajax aanvoerder stond al op scherp en liep tegen Celta de Vigo tegen een gele kaart op voor praten. Hij mist daardoor de thuiswedstrijd tegen AC Milan. Datzelfde geldt voor de Tsjech Grygera. na een eerdere gele kaart liep hij in blessuretijd tegen zijn tweede gele kaart en dus een rode op. Met de blessure van Trabelsi in het achterhoofd zal Koeman daar niet vrolijk van worden. Ibrahimovic en Galasek kregen ook geel, maar die kaarten zijn niet fataal.


Ajax verliest koppositie; nu tweede achter Milan; Nesta mist duel tegen Ajax

AC Milan heeft in Brugge revanche genomen voor de nederlaag in eigen huis twee weken geleden. De ploeg won met 0-1 door een doelpunt van Kaka. Die kwam pas vier minuten voor tijd tot stand. Ze deden dat na bijna een uur met 10 man gespeeld te hebben door een vroege rode kaart van verdediger Nesta. Die zal dus het komende duel tegen Ajax langs zich heen moeten laten gaan.

Ajax staat nu tweede in de poule. Celta de Vigo volgt op een punt, Club Brugge op twee punten. Indien Ajax en Celta de Vigo gelijk eindigen in punten dan wint Ajax het vanwege een onderling resultaat dat nipt beter is over beide duels gezien.

De stand in poule H:
1. AC Milan (Ita) 4- 7 ( 2- 1)
2. AJAX 4- 6 ( 5- 4)
3. Celta de Vigo (Spa) 4- 5 ( 4- 4)
4. Club Brugge (Bel) 4- 4 ( 2- 4)


Koeman: tot penalty weinig aan de hand

"Tot aan de penalty controleerden we de wedstrijd en was er niets aan de hand. We speelden dit duel zelfs beter dan in de thuiswedstrijd, maar het is niet voldoende geweest. Er was weinig aan de hand tot de penalty. Toen kwam daar snel de tweede goal overheen. We moesten toen risico's nemen en kwamen goed terug in de wedstrijd. We hadden zelfs kansen op de 2-2 met de bal op de lat" Volgens Koeman had Milosevic de penalty slim uitgelokt. "Yakubu steekt wel zijn been in het duel, dan gaat de spits makkelijk liggen. Dat deed hij goed." De Ajax coach wilde aanvankelijk niet op de rol van de scheidsrechter ingaan, maar kon dat toch niet laten. "We waren ongelukkig in de kaarten. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat hij sneller een kaart trok voor Ajax dan voor Celta. Het was een spannende wedstrijd, maar die had niet zoveel kaarten nodig gehad" waarna hij nog eens openlijk zijn twijfels uitsprak over de scheidsrechter.

Volgens Koeman moet 9 punten nog steeds voldoende zijn voor de tweede plaats. "Maar die moeten we eerst wel halen. Dat wordt steeds moelijker. De volgende is AC Milan thuis en dat is ook geen gemakkelijke. Maar we zijn zeker nog niet kansloos."


Karakteristieken

Uitslag: 3-2 (2-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Luccin ('25)
Goal
2-0 Milosevic ('39)
Goal
2-1 Wesley Sonck ('53)
Goal
3-1 Vagner ('63)
Goal
3-2 Rafael van der Vaart ('82)
Scheidsrechter
Veissi?re
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Ajax: Rafael van der Vaart
Kaart
Ajax: Zlatan Ibrahimovic
Kaart
Ajax: Tomas Galasek
Kaart
Ajax: Zdenek Grygera
Kaart
Ajax: Zdenek Grygera ('90)
Kaart
Celta de Vigo: Luccin
Kaart
Celta de Vigo: Angel

Opstelling Ajax

Bogdan Lobont, Zdenek Grygera, Abubakari Yakubu ('65 Johnny Heitinga), Julien Escud?, Maxwell, Nigel de Jong, Tomas Galasek ('79 Wamberto), Nicolae Mitea, Rafael van der Vaart, Wesley Sonck, Zlatan Ibrahimovic ('70 Jari Litmanen)


Opstelling Celta de Vigo

Pinto, Angel, Sergio, C?ceres, Sylvinho, Vagner ('86 Contreras), Mostovoi ('90 Ubinha), Luccin, Jesuli ('83 Lopez), Milosevic, Juanfran


Foto's van de wedstrijd

Ajax Foto Side: Fotoverslag Celta de Vigo - Ajax

Links naar externe nabeschouwingen


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

De top tien:
1. kwiebes (5 pts.)
2. Kerdy (5 pts.)
3. Wunkyteb (5 pts.)
4. Dutchy69 (5 pts.)
5. Quido (5 pts.)
6. bluearmy (5 pts.)
7. Jopiler (4 pts.)
8. Winnetou (4 pts.)
9. Eddy_Beer (4 pts.)
10. yamba (4 pts.)

Klik hier voor de totale stand in de Ajax Netwerk Pool.

Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.18. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.

1. Maxwell (493 -> 5,0)
2. Nicolae Mitea (489 -> 4,0)
3. Wesley Sonck (373 -> 3,0)
4. Tomas Galasek (372 -> 2,0)
5. Bogdan Lobont (356 -> 1,0)
6. Zlatan Ibrahimovic (173 -> 0,0)
7. Jari Litmanen (96 -> 0,0)
8. Niemand (92 -> 0,0)
9. Rafael van der Vaart (72 -> 0,0)
10. Julien Escud? (64 -> 0,0)
11. Johnny Heitinga (38 -> 0,0)
12. Abubakari Yakubu (27 -> 0,0)
13. Nigel de Jong (24 -> 0,0)
14. Wamberto (12 -> 0,0)
15. Jamal Akachar (11 -> 0,0)
15. Zdenek Grygera (11 -> 0,0)
17. Hatem Trabelsi (3 -> 0,0)
17. John O'Brien (3 -> 0,0)
17. Sander Boschker (3 -> 0,0)
17. Wesley Sneijder (3 -> 0,0)
21. Obodai (2 -> 0,0)
21. Maarten Stekelenburg (2 -> 0,0)
21. Steven Pienaar (2 -> 0,0)
21. Tom Soetaers (2 -> 0,0)
25. Jelle van Damme (1 -> 0,0)
25. Victor Sikora (1 -> 0,0)
27. Cedric Van der Gun (0 -> 0,0)
27. Petri Pasanen (0 -> 0,0)
27. Nourdin Boukhari (0 -> 0,0)
27. Cristian Chivu (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Forums

  • Discussieer mee over deze wedstrijd op de Forums

  • Links naar externe voorbeschouwingen


    Wat vind jij van de wedstrijd?

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.