Ajax wint spannend duel van FC Groningen: 3-2

14 oktober 2006
-
-

Ajax heeft in een spannend duel met 3-2 gewonnen van FC Groningen. De spanning zat hem vooral in een spectaculaire tweede helft. Bij rust was het nog 0-0. Na een 1-0 voorsprong door Babel in de 51ste minuut, kwam FC Groningen terug tot een 1-2 voorsprong. In de 74ste en 80ste minuut draaide Ajax dat via doelpunten van opnieuw Babel en Emanuelson weer om naar een 3-2 zege.

In de tweede helft kreeg scheidsrechter Braamhaar veel kritiek te verwerken. Zo was de penalty voor FC Groningen bij een 1-0 stand makkelijk gegeven. Even later weigerde hij een penalty aan Ajax-zijde. De geldigheid van de 2-2 van Ajax werd vervolgens hevig bestreden door FC Groningen.

[later meer]

Ajax blijft alleen koploper

Door de late zege tegen FC Groningen behoudt Ajax de nr1 positie op de ranglijst in de eredivisie. AZ volgt op een punt.

Ten Cate verliest stem tijdens de wedstrijd

Na afloop was het niet Henk ten Cate maar assistent Hennie Spijkerman die de pers te woord stond over het duel. Ten Cate, die al grieperig was, zou tijdens het duel zijn stem hebben verloren.

Jans: gelukkigste heeft gewonnen

"Niet de beste maar de gelukkigste ploeg heeft gewonnen", aldus FC Groningen trainer Jans in zijn analyse over de wedstrijd. "Ajax verdiende het tweede doelpunt eigenlijk niet. Huntelaar trok doelman Roorda aan zijn arm. Dat mag natuurlijk niet. Aan de andere kant mag Roorda zich ook niet zo af laten troeven. Die derde treffer van Emanuelson was van uitzonderlijke schoonheid."

Opstelling FC Groningen

Roorda, Silva, Sankoh, Kruiswijk, v.d.Linden, v.d.Laak, Lindgren, Levtsjenko, Fledderus, Su?rez, Nevland ('74 Salom)

Ajax Foto Side: Sfeerfotos Ajax-Groningenvak414.com: AFCA - Gr?nn Foto's online!F-side.nl: Ajax-FC Groningen (3-2) 14-10-2006

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 jordijda  6 3-2 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.42. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.