Sneijder schiet Ajax naar late zege: 1-2

27 augustus 2006
-
-

Ajax heeft een late maar verdiende 1-2 zege behaald in Breda op NAC. Sneijder maakte beide treffers voor de Ajacieden, de laatste zes minuten voor tijd. Huntelaar miste tien inuten voor het einde bij een 1-1 stand nog een penalty.

Hoewel Ajax weinig weggaf, creerde het ook te weinig. Dat leek de ploeg ook duur komen te staan toen NAC bij de eerste kans tot scoren kwam. De omstreden Leonardo was net ingevallen en die gaf de assist voor de goal van De Graaf. Ajax greep dat aan om een paar tandjes hoger te schakelen. Daarna kreeg het een reeks kansen. Het was Sneijder die opnieuw cruciale doelpunten scoorde. Zowel in de 73ste als in de 84ste minuut zorgde hij voor de treffer. In de 80ste minuut liet Huntelaar dat nog na, toen hij een penalty mocht nemen.

[later meer]

Ajax derde op de ranglijst

Na de zege op NAC staat Ajax nu derde op de ranglijst. AZ en Heerenveen hebben net als Ajax het volle pond uit twee duels, maar een beter doelsaldo. PSV zakte weg na een nederlaag tegen FC Twente (1-0). Feyenoord speelde thuis gelijk tegen Heracles en staat 15e.

Ranglijst:
1. AZ 2 6 11- 2
2. Heerenveen 2 6 8- 2
3. Ajax 2 6 7- 1
4. Roda JC 2 6 2- 0

Ten Cate: hele verdiende overwinning

Henk Ten Cate sprak na afloop over een hele verdiende overwinning voor Ajax. "Er was maar een ploeg die wilde voetballen vandaag." De Ajax coach had ook wel complimenten voor NAC. "Ze hebben heel goed gespeeld in de organisatie, ze hielden het veld heel klein. Maar naar voren toe hebben ze eigenlijk niets gedaan." Volgens de Ajax coach lag dat ook aan Ajax. "We hebben in een te laag tempo gespeeld. Daardoor kreeg NAC iedere keer de tijd om te hergroeperen."

"Maar ik ben blij met de 1-2 overwinning. De ploeg heeft veerkracht getoond om er na de 1-0 in te blijven geloven. Dan kom je op 1-1 en mis je een penalty. Normaal gesproken is het dan over. Maar ze bleven er in geloven en toonden opnieuw veerkracht." Volgens Ten Cate was het niet alleen de 1-0 die de ommekeer bracht in het spel van Ajax. "Doordat Leonardo in het veld kwam, kreeg Ajax op het middenveld meer ruimte om te voetballen. Daarvoor werkte Tamerus zich een slag in de rondte om alle gaatjes dicht te lopen."

Uitslag: 1-2 (0-0)

1-0 De Graaf ('63)
1-1 Wesley Sneijder ('73)
1-2 Wesley Sneijder ('84)

Opmerkelijk: ('80 Huntelaar mist penalty)

NAC: Zwaanswijk

Maarten Stekelenburg, George Ogararu, Jaap Stam, Johnny Heitinga, Olaf Lindenbergh, Gabri ('74 Angelos Charisteas), Roger ('63 Urby Emanuelson), Wesley Sneijder, Mauro Rosales ('46 Kenneth Perez), Klaas-Jan Huntelaar, Ryan Babel

Opstelling NAC

Zoetebier, Elshot, Penders ('81 Pet?), Zwaanswijk, Mtiliga ('72 Stam), De Graaf, v.Gessel, Zonneveld, Diba, Tamerus ('61 Leonardo), Rigters

mokumrulez.nl: NAC - AJAXAjaxpride.nl: ajaxpride.nlVak428.nl: Nac - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 10 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 basaarnink  6 1-2 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.50. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.