Ajax haalt uit: 6-0 tegen RBC

19 februari 2006
-
-

Ajax heeft weer eens ouderwets uitgehaald in de Amsterdam Arena. Tegen RBC werd het 6-0 voor Ajax. Bij rust stond het 2-0 door doelpunten van Huntelaar en Rosenberg. Na rust leek het lange tijd weer op een kleine zege af te stevenen. Vanaf de 71 ste minuut brak Huntelaar echter los. Binnen een kwartier zorgde hij voor een heuse hattrick. daarmee kwam hij op vier treffers in de wedstrijd. Rosenberg voegde er zijn tweede doelpunt aan toe waarmee de 6-0 compleet werd.

Eerste goals Huntelaar in Arena, scoort direct 4 (!) keer

Klaas-Jan Huntelaar heeft eindelijk ook voor Ajax weten doel te treffen in de Arena. Dat deed hij direct ook vier keer in de wedstrijd. In de 4e minuut brak hij de wedstrijd open. In achtereenvolgens de 71ste, 78ste en 83ste minuut stelde hij vervolgens de zege zeker.

Huntelaar nu ruim topscorer, Rosenberg vijfde

De spitsen van Ajax stijgen door hun goals op de topscorersranglijst. Klaas-Jan Huntelaar neemt de eerste plaats van Arveladze over en heeft direct drie doelpunten voorsprong. Rosenberg volgt op een vijfde plaats met 12 goals.

Laatste keer zes goals was in 2004

Eindelijk konden de fans in de Amsterdam Arena weer eens genieten van veel goals in een wedstrijd. De laatste keer dat Ajax er zes wist te scoren in 90 minuten was alweer geruime tijd geleden: op 22 augustus 2004. Toen won Ajax met 6-2 van NAC.

Debuut voor Timisela

De laatste weken hebben er weer een aantal jonge spelers hun debuut gemaakt voor Ajax. Na Sarpong en Schilder was het dit keer de beurt aan Michael Timisela. Hij mocht tien minuten voor het einde Hatem Trabelsi vervangen.

Eerste keer 4 goals in een duel voor Huntelaar

"Ik scoorde nog nooit vier keer in een duel" aldus Huntelaar voor Langs de Lijn. "Dat gebeurde alleen in de jeugd."

"We speelden in een te laag tempo in de eerste helft. Daardoor scoorden we ook maar twee keer. In de tweede helft werd het iets beter, iets gerichter en sneller. Toen kwamen we ook aan de zijkanten door en vielen vervolgens ook de doelpunten."

RBC: Paap

Maarten Stekelenburg, Hatem Trabelsi ('80 Michael Timisela), Hedwiges Maduro, Thomas Vermaelen ('55 Juanfran), Urby Emanuelson, Tom?s Gal?sek ('26 Johnny Heitinga), Jeffrey Sarpong, Olaf Lindenbergh, Mauro Rosales, Klaas-Jan Huntelaar, Markus Rosenberg

Opstelling RBC

Volders, Loran, Molenaar ('46 Paap), Roumani, Lammens, Smolders, De Lange, Daelemans, Sillah, Vos, Marcelino ('67 Kpaka)

mokumrulez.nl: AJAX - RBCAjaxpride.nl: Ajax-Rbc
Ajax Foto Side: Sfeerfoto's Ajax-RBCAFAmersfoort.nl: AFC AJAX - RBCF-side.nl: Ajax-RBC (6-0)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 6 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 michel25  6 6-0 (4-0)

Klik hier voor de totale stand in de Ajax Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.00. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.