Ajax pakt drie dure punten in Den Haag: 1-2

12 februari 2006
-
-

Ajax wist voor de tweede keer op rij in competitieverband te winnen. De ploeg was met 1-2 te sterk voor ADO Den Haag in het Zuiderpark. Grygera en Huntelaar waren de doelpuntenmakers voor Ajax.

Ajax speelde een hele moeilijke eerste helft waarin de thuisploeg gevaarlijker was. Toch kwam Ajax op voorsprong. Grygera scoorde na een vrije trap van Ajax. Een paar minuten later was het alweer gelijk.

In de tweede helft was Ajax duidelijk sterker. dat leverde uitendelijk ook de 1-2 van Huntelaar op. Doordat Ajax niet verder kon doordrukken werd het in de slotfase alsnog weer hectisch voor de goal van Ajax.

Ajax klimt omhoog op ranglijst

Na de overwinning op ADO Den Haag is Ajax gestegen op de ranglijst. Met weliswaar een duel meer dan NEC, FC Groningen en FC Utrecht staat de ploeg nu vijfde. Nummer vier Heerenveen heeft evenveel punten, maar een beter doelsaldo.

Huntelaar een doelpunt achter Arveladze

Klaas-Jan Huntelaar blijft met zijn beslissende doelpunt tegen ADO Den Haag hoge ogen gooien op de topscorersranglijst. Na 24 weekeinden staat hij nu op 19 goals. Dat is er een minder dan de koploper op de ranglijst Shota Arveladze van AZ.

Ajax wint duel zonder Ajax fans

Diverse malen riep Danny Blind de Ajax fans op de spelersgroep toch alsjeblieft te steunen in deze moeilijke tijden. Afgelopen zaterdag gaf Blind aan dat dat niet blijkt te helpen en de ploeg er dus maar aan moet wennen dat het zo is.

Tegen ADO Den Haag waren er geen Ajax fans aanwezig. Door de ongeregeldheden vrijdagavond tussen Ajax en ADO fans mochten er geen Ajax fans aanwezig zijn bij het onderlinge duel.

Veel beter ging het niet met Ajax, gewonnen werd er echter wel: 1-2.

Blind: overwinning geeft vertrouwen

Danny Blind was na afloop over enkele fases in het duel wel te spreken, over andere fases niet. "Maar een overwinning geeft altijd vertrouwen" aldus Blind. "We begonnen matig aan de wedstrijd. Het duurde 25 a 30 minuten voordat we het voetbal naar ons toe konden trekken. Daarna gingen we echt voetballen. Een kwartier voor rust tot een kwartier na rust waren onze beste fases. Toen maakten we ook de 2 goals. We verzuimden om op 1-3 te komen. Dan kan je rustiger voetballen en krijg je meer vertrouwen. Daardoor kan ADO Den Haag in de slotfase nog 2,3 mogelijkheden krijgen. Dat kan je zomaar twee punten kosten."

Volgens Blind ontbrak het Ajax zowel aan het coachen van elkaar en het goed anticiperen op elkaar. "Dat blijft nog moeilijk."

Ajax: Zdenek Grygera

Maarten Stekelenburg, Zdenek Grygera, Johnny Heitinga, Thomas Vermaelen, Urby Emanuelson, Hedwiges Maduro, Jeffrey Sarpong ('84 Nourdin Boukhari), Olaf Lindenbergh, Mauro Rosales, Klaas-Jan Huntelaar, Markus Rosenberg

Opstelling ADO Den Haag

Drobn, Bakkati, Grujic ('68 Kum), Saavedra, El Akchaoui, Stroeve, Bodde, Rzasa ('78 De Graaf), Elia, Mols ('54 Roiha), Kolkka

Ajax Foto Side: 'sfeer'-foto's ADO-AjaxAFAmersfoort.nl: Den Haag - AFC AJAXmokumrulez.nl: Ado - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 22 deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 neijzen87  7 1-2 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.78. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.