Ajax verliest in De Kuip: 3-2

5 februari 2006
-
-

Ajax is er niet in geslaagd om in de Klassieker de negatieve tendens om te draaien. De ploeg verloor ondanks een goede eerste helft met 3-2 van Feyenoord. Op slag van rust stond het nog 1-1 via Hofs en Rosenberg. In de laatste minuut voor rust scoorde Castelen, vlak na rust besliste Kuyt het duel. Die tegenslagen wist Ajax niet meer te overkomen. Ajax kon geen vuist meer maken met een 3-1 achterstand. De wedstrijd zat op slot. Huntelaar scoorde in de 90ste minuut nog de 3-2, maar die bleek slechts voor de statistieken.

[later meer]

Eerste verlies in De Kuip sinds 2000-2001

De verliespartij in de Kuip was de eerste keer sinds Co Adriaanse met zijn Ajax in 2000-2001 deze uitwedstrijd verloor. In dat seizoen werd eveneens twee keer niet van Feyenoord gewonnen. Onder Ronald Koeman verloor Ajax in competitieverband nooit twee keer van Feyenoord. Met de winstpartij staat het aantal overwinningen voor Ajax en Feyenoord in de Kuip in competitieverband gelijk, namelijk op 17.

Ajax 7e, moet vrezen verder weg te zakken

Ajax staat na de nederlaag tegen Feyenoord op de zevende plaats op de ranglijst. Met wedstrijden van Heerenveen en RKC waalwijk nog voor de boeg moet de ploeg vrezen nog verder weg te zakken.

10. RKC Waalwijk 21 31 36-37

Nog niet de laatste klassieker dit seizoen?

De kans is heel behoorlijk dat Feyenoord - Ajax dit seizoen niet de laatste klassieker was. Indien de Rotterdammers geen kampioen worden en Ajax de playoffs weet te halen, dan spelen de clubs om een plaats in de Champions League. Het zou dan zomaar kunnen dat beide ploegen om een plaats in de Champions League spelen.

Danny Blind: terechte nederlaag

Danny Blind sprak na afloop van Feyenoord-Ajax over een terechte nederlaag over 90 minuten gezien. 'Het breekpunt was de 2-1 vlak voor rust. Wij zaten goed in de wedstrijd, zij niet al te goed. We hebben een behoorlijke eerste helft gespeeld. We kregen ook de eerste kansen. Dan kwam er dan fatale moment in de 46ste minuut van de eerste helft. Op dat moment moet je tot de rust uitspelen, zo zeiden we ook op de bank. Twee van de vier verdedigers waren weg, dan krijg je de deksel op je neus. Het leergeld van dit soort momenten is in dit seizoen wel erg hoog. Dan hoop je dat beeld te veranderen in de tweede helft. Het wordt echter direct 3-1 en dan is het moeilijk nog iets te herstellen.'

Feyenoord: Greene

Maarten Stekelenburg, Zdenek Grygera, Hedwiges Maduro, Thomas Vermaelen, Urby Emanuelson, Tom?s Gal?sek, Wesley Sneijder ('62 Jeffrey Sarpong), Olaf Lindenbergh, Mauro Rosales, Klaas-Jan Huntelaar, Markus Rosenberg ('80 Ryan Babel)

Lodewijks, Greene ('79 Collen), Vlaar, Bahia, Bosschaart, Hofs, Paauwe, De Guzman, Castelen, Kuyt, Kalou ('85 Van Hooijdonk)

mokumrulez.nl: Feyenoord - AJAXAFAmersfoort.nl: Feyenoord - AFC AJAXAjax Foto Side: sfeerfoto's fnoord-Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.

15 schaepkens  4 3-1 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.71. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.